UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO

Galerija | BRAVO VATRENI! Hrvatska treća na SP u Kataru, majstorije Gvardiola i Oršića donijele brončanu medalju

Veličanstvena Hrvatska osvojila je broncu na SP-u i kreirala jedan od najvećih uspjeha našeg sporta! Pored svega, Vatreni su zakinuti i za jedanaesterac kojeg je sudac iz Katara propustio dosuditi u 74. minuti kada je Gvardiol srušen u izglednoj poziciji za postizanje pogotka

HRVATSKA – MAROKO 2-1 (2-1)

DOHA – 22. Svjetsko nogometno prvenstvo. Međunarodni stadion Khalifa. Utakmica za treće mjesto

HRVATSKA (4-2-3-1): Livaković – Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Perišić – Modrić, Kovačić – Majer, Kramarić, Oršić – Livaja

MAROKO (4-3-3): Bounou – Hakimi, Dari, El-Yamiq, Attyat-Allah – Khannouss, Amrabat, Sabiri – Ziyech, En Nesyri, Boufal

Hrvatska je nakon srebra u Rusiji 2018. godine osvojila broncu u Kataru 2022. godine! Fantastičan je to uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije koja godinama u kontinuitetu postiže sjajne rezultate. Golove za pobjedu postigli su Gvardiol i Oršić u prvom poluvremenu.

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je danas treće mjesto na Svjetskom prvenstvu nakon što je u Dohi porazila Maroko s 2-1 (2-1). Za Hrvatsku su zabijali Joško Gvardiol (7) i Mislav Oršić (42), a za Maroko Achraf Dari (9). Vatreni su kreirali jedan od najvećih hrvatskih sportskih uspjeha ikad.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je povela udarcem glavom Joška Gvardiola nakon uigrane akcije i dodavanja također glavom Ivana Perišića u 7. minuti. Marokanci su izjednačili samo dvije minute kasnije, kada je nakon slobodnog udarca potpuno sam ostao stoper Achraf Dari (9), koji je glavom poslao loptu u mrežu. U 42. minuti Vatreni opet vode nakon dodavanja Marka Livaje i preciznog lob-udarca s vrha kaznenog prostora Mislava Oršića.

U 74. minuti Gvardiol je srušen, a katarski sudac ne vidi očiti penal. 

Hrvatskoj je ovo druga svjetska bronca, a prvu su osvojili 1998. godine.

U velikom finalu u nedjelju u 16 sati igraju Argentina i Francuska.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari