Brozović oborio vlastit rekord na svjetskim prvenstvima pa otkrio tajnu: ‘Čajna, čajna’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Istina, možda mu je to pošlo za nogom budući da je Hrvatska igrala produžetke u sedam od osam utakmica ‘knockout’ faze na svjetskim prvenstvima, no svakako je to vrlo impresivan rekord kojeg nitko nije uspio srušiti

Hrvatska nogometna reprezentacija se treći put u svojoj povijesti plasirala u četvrtfinale Svjetskog nogometnog prvenstva, dok je Japan po četvrti put ispao u osmini finala Mundijala nakon što su u skupini slavili protiv Njemačke i Španjolske.

Naši reprezentativci su Japanu zadali novi udarac nakon što su prošlo SP u Rusiji prije četiri i pol godine poraženi od Belgije s 3-2. Vatreni su do sada tri puta igrali u osmini finala, 1998. godine, 2018. godine i 2022. godine, te su sva tri puta slavili, prenosi danas.hr.

Oborio je vlastiti rekord

Marcelo Brozović je protiv Japanaca odigrao svih 120 minuta utakmice te je ukupno pretrčao 16,7 kilometara što je uvjerljivo najveća kilometraža koju je neki igrač pretrčao u povijesti svjetskih prvenstava. Prijašnji rekord držao je upravo veznjak Vatrenih kada je protiv Engleske u polufinalu Mundijala u Rusiji pretrčao čak 16,3 kilometara.

Istina, možda mu je to pošlo za nogom budući da je Hrvatska igrala produžetke u sedam od osam utakmica ‘knockout’ faze na svjetskim prvenstvima, no svakako je to vrlo impresivan rekord kojeg nitko nije uspio srušiti.

Dejan Lovren je u jednom navratu komentirao Marcela Brozovića: “Pojeo je dvije kile čajne, dva kroasana, popio kolu… I pretrči svejedno 15 kilometara bez problema. Kad ga ja pitam kako to može, pokaže prema nebu i samo kaže ‘Čajna, čajna’. Nije mi to jasno. Kad bih ja pojeo tako nešto, ne bih četiri dana došao k sebi”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari