BUZET: RIJEČANIN NAJBRŽI HRVAT – Treninzi najavili rušenje rekorda!

Idi na originalni članak

Rekordan broj od 198 vozača našlo se jutros na startu 34. Buzetskih dana – Europskog prvenstva u brdskim auto utrkama. Održana su dva treninga, a u oba je najbrži bio češki vozač Miloš Beneš u formuli Osella FA 30. Stazu dužine 5001 metar od Mosta do Peničići prošao je u drugom treningu u vremenu od 2.16,565, što je za sekundu bolje od rezultata kojeg je napravio 2013. godine, kada se i upisao u knjigu buzetskih pobjednika. Drugo vrijeme treninga ostvario je njemački vozač pod slovenskom zastavom Patrik Zajelšnik (Norma M 20 F V8, 2:17,624), a treće David Hauser iz Luxemburga (Wolf GB08F1, 2:18,461 ).

Oglas

Iznenađenje je priredio austrijski natjecatelj Karl Schagerl u VW Golf Rallye TFSI-R. Natječući se u kategoriji sportskih automobila zauzeo je osmo mjesto generalke i ozbiljno se približio najboljim europskim formulašima. Ovaj je vozač buzetskom stazom dominirao i prošle godine kada je skinuo deset godina stari rekord staze u spomenutoj kategoriji. Taj je rekord danas srušio već u prvom treningu, dok je u drugom lani postavljeno vrijeme „snizio“ za gotovo dvije sekunde.

Siniša Krainc

Riječanin najbrži Hrvat
Što se Prvenstva Hrvatske tiče, u kategoriji sportskih vozila najbrži je bio Riječanin Siniša Krainc u Ford Escort RS Cosworthu. Bit će zanimljivo pratiti sutrašnje službene vožnje u kojima će Siniša pokušati doći do titule državnog prvaka, a s obzirom na to da trenutno dijeli prvo mjesto s Istvanom Kaveczom.
Buzetski dani, koji ove godine ugošćuju 15 zemalja, nastavljaju se već sutra s dvjema službenim vožnjama. Prva starta u 9, a druga u 13.30 sati. I ovog se puta očekuje više tisuća vjernih navijača koji će duž cijele staze napraviti veličanstvenu atmosferu po kojoj se Buzet i pamti.
Županijska ceste Buzet – Pazin na dionici Most do Peničići bit će zatvorena od 7.30 do 18.30 sati.

Exit mobile version