CROATIA OPEN: U Rijeci započinje natjecanje 1900 karatistica i karatista koji dolaze iz 25 zemalja

Od 28. do 30. rujna u dvorani Centra Zamet održat će se osamnaesto izdanje Croatia Opena, jakog međunarodnog turnira u karateu

Croatia Open okupit će oko 1900 natjecateljica i natjecatelja koji dolaze iz čak 25 zemalja i više od 200 karate klubova, a natjecat će se u brojnim kategorijama.

Turnir su najavili karatist kluba TAD Rijeka Boran Berak, glavni tajnik Hrvatskog karate saveza Darko Šimunec, direktor turnira Mišo Berak i v.d. pročelnika gradskog Odjela za sport i tehničku kulturu Renato Kostović.

Prvi čovjek gradskog Odjela za sport je naveo kako riječki i hrvatski karate priređuju izvrsne rezultate, te kako o kvaliteti tog rada svjedoči i činjenica da je predsjednik nacionalnog saveza Stjepan Čelan postao glavni tajnik europske karate federacije. Kostović je kazao kako će Grad Rijeka ovaj turnir potpomoći s 15 tisuća kuna te korištenjem zametske dvorane bez naknade i izrazio nadu kako će natjecatelji u Rijeci steći nova i učvrstiti postojeća poznanstva.

Croatia Open se u Rijeci prvi put održao 2009. godine, a prema riječima Darka Šimunca, glavnog tajnika Hrvatskog karate saveza, u tom je periodu postao jedan od najkvalitetnijih turnira u ovom dijelu Europe.

„Sudjelovanje natjecatelja iz 25 država dokazuje uspjeh organizacije i kvalitetu ovog natjecanja, a turnir se održava u dobrom terminu, neposredno prije Svjetskog prvenstva koje se početkom studenog održava u Madridu“, rekao je Šimunec, navodeći kako Rijeka ovim natjecanjem dodatno dobiva na međunarodnoj prepoznatljivosti.

Turnir je najavio i Boran Berak, ističući kako Croatia Open izaziva pažnju i privlači vrhunske natjecatelje u svim kategorijama, te kako se, bez obzira na iz godine u godinu sve jaču i respektabilniju konkurenciju, nada pobjedi u svojoj kategoriji.

Direktor turnira Mišo Berak pohvalio je vrhunske uvjete u dvorani na Zametu koji omogućavaju natjecanju da se može nazivati jednim od najvažnijih turnira u Europi te naveo procjene o četiri tisuće ljudi kojih će ovaj turnir privući u Rijeku, od natjecateljica i natjecatelja, trenera, međunarodnih i domaćih sudaca, predstavnika svjetske federacije i ostalih.

Program turnira započinje u petak u 17 sati natjecanjem kadeta, nastavlja se u subotu od 9 sati kada će svoje vještine predstaviti juniori, mlađi juniori i seniori, a završava nedjeljnim programom kada su na rasporedu nastupi najmlađih dobnih kategorija, kate svih kategorija te para-karate za osobe s invaliditetom.

Organizator karate turnira Croatia Open je Hrvatski karate savez, uz tehničku organizaciju Karate kluba TAD Rijeka i pokroviteljstvo Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views