ODRŽANA JE PRESSICA

Dalić: ‘Imamo velike probleme u napadu, ali oko Livaje se neću zamarati, trošiti puno riječi i energije’

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Izbornik Zlatko Dalić održao je press konferenciju na kojoj je govorio o nadolazećim utakmicama protiv Turske i Walesa, kao i Livajinom otkazivanju reprezentacije.

‘Čekaju nas dvije utakmice u kojima možemo napraviti prema našem cilju,Euru. Što se ozljeda tiče, Ivanušec je definitivno otpao, a s Kramarićem i Petkovićem ćemo danas imati puno jasniju sliku. Nadam se da ćemo barem za Wales nekoga od njih koristiti, a Šutalo i Juranović također imaju probleme, bit će u treningu, ali i za to moramo pričekati. Perišić će nam isto puno faliti, želim mu brz oporavak. Oni koji će zamijeniti nedostupne igrače ja im vjerujem, koga nema bez njega se moramo prilagoditi i dati sve od sebe”, riječi su Zlatka Dalića na početku pressice, piše Net.hr.

O Livaji:

”Hvala mu za sve, bile su to dvije godine jako lijepe suradnje. Razumijem i poštujem svaku odluku igrača, pa tako i Marka. Želim mu svu sreću u karijeri.Nemam što više reći o tome, moj fokus je na Turskoj, Walesu i igračima koji dolaze.”

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

O napadačima:

”Musa je taj, iako se iskreno nadam Petkoviću i Kramariću, ali ovo će biti sjajna šansa za Musu i nadam se da će ju iskoristiti. Tu je i Pašalić kojeg možemo koristiti u napadu…”

Izbornik je naglasio da neće forsirati Petkovića ako neće biti 100% spreman, ali tvrdi kako je Bruno dokazao koliko je željan i motiviran igrati utakmice.

Za vikend je zabio Brekalo…

”Drago mi je da je Josip zabio, nikada on nije bio otpisan, ali nije imao kontinuitet. Evo i njemu šanse da se vrati u reprezentaciju, lijeva strana gdje on voli igrat je prazna, otvara mu se šansa i sve je na njemu. Veseli njegova forma i pogodak, imamo dosta igrača u dobroj formi, malo brinu Stanišić, Juranović i Šutalo koji nisu igrali, ali naći ćemo pravo rješenje.”

Je li istina da je Modrić nezadovoljan statusom u Realu?

”Nisam s njim razgovarao o tome, to je klupska priča. Meni je najvažnije da on dođe zdrav i motiviran. Činjenica je da Real ima puno igrača, ali i utakmica.”

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Turska za tri dana u Osijeku

Hrvatsku reprezetaciju prvo očekuje ogled protiv Turske u Osijeku 12. listopada, a tri dana kasnije gostovanje u Walesu. Posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama su u studenom, prvo slijedi gostovanje u Latviji 18. studenog, a tri dana kasnije i zagrebački ogled protiv Armenije.

Podsjetimo, prve dvije pozicije osiguravaju plasman na Euro. Hrvatska trenutačno vodi na ljestvici sa 10 bodova koliko ima i Turska, no Vatreni imaju i utakmicu manje. Slijede Armenija i Wales sa po sedam bodova.

Okupljanje Vatrenih za listopadske oglede je danas u Zagrebu, gdje će trenirati dva dana prije nego što krenu u Slavoniju.

Problemi

Reprezentacija u srijedu putuje u Osijek, gdje je dan kasnije susret na Opus Areni. U petak će hrvatska vrsta trenirati u Osijeku, a zatim u subotu leti za Cardiff gdje je u nedjelju očekuje dvoboj na Cardiff City stadionu.

Izbornik Zlatko Dalić se uoči utakmica s Turskom i Walesom našao u velikim problemima s napadačima. Bruno Petković i Andrej Kramarić su trenutačno ozlijeđeni i pitanje je hoće li biti spremni do Osijeka, dok se Marko Livaja u nedjelju oprostio od nacionalne vrste. Izvan stroja su od ranije i Ivan Perišić, te Luka Ivanušec. Mislav Oršić još je od prije out…

Hajdukov napadač je na Instagramu objavio da više neće igrati za Hrvatsku, i to samo četiri dana prije utakmice s Turskom u Osijeku u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Tri dana nakon te utakmice Dalićeva momčad gostuje u Walesu.

Livajin oproštaj došao u najgorem trenutku

Livajin oproštaj došao je u najgorem trenutku za Zlatka Dalića, koji je ionako bio u velikim problemima sa sastavljanjem momčadi uoči okupljanja reprezentacije u ponedjeljak. Utakmica s Turskom vrlo je važna za Hrvatsku jer bi pobjedom pobjegla prvom pratitelju na tri boda uz utakmicu manje i onda bi u Walesu u nedjelju mogla napraviti ključni korak prema plasmanu u Njemačku.

“Žao mi je što je Marko donio ovakvu odluku, no razumijem njegovo razmišljanje. Poštujem takvu odluku, kao što sam poštovao i prethodne odluke kada bi se netko oprostio od reprezentacije. Marku zahvaljujem na svemu što je dao reprezentaciji, bio je važan dio naše brončane priče u Kataru te vjerujem da će mu to Svjetsko prvenstvo ostati među najdražim uspomenama u karijeri”, izjavio je Dalić.

Kombinacije i mogućnosti

Hrvatski napad protiv Turske vrlo vjerovatno bi predvodili Ivanušec, Petković i Kramarić, no moglo bi se dogoditi da niti jedan ne istrči na Opus Arenu.

Jedini pravi napadač koji je Daliću ostao na popisu je “devetka” Benfice Petar Musa, dok su opcije na krilnim pozicijama Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Josip Brekalo i Lovro Majer.

Dalić je prije nekoliko dana aktivirao pretpoziv veznjaku Nikoli Mori, a vrlo lako bi se moglo dogoditi da posegne za još nekim igračem, prije svega napadačima, na popisu su Matija Frigan i Dion Drena Beljo.

Mnogo toga će biti jasnije danas na konferenciji za medije, na kojoj će Zlatko Dalić objasniti neke stvari, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari