DALIĆ JE DONIO ODLUKU? ‘Idealan je trenutak da odem, ali imam li pravo sada iznevjeriti narod’

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Na pitanje što ga je na odlazak potaknulo, Dalić kaže da je prešao preko nekih stvari samo zbog Svjetskog prvenstva

“Sada je idealan trenutak da odem! Odluku sam donio još poslije Amerike, sa svojom obitelji, i ta odluka je u meni. Ali, dolaskom u Zagreb, kada sam vidio onaj doček, tu svoju odluku moram preispitati. Zbog tih običnih ljudi, koji su mi najvažniji, zbog tih emocija… Pitam se: imam li ja sada pravo te ljude iznevjeriti?”, rekao je izbornik Zlatko Dalić u intervjuu za Večernji list.

Na pitanje što ga je na odlazak potaknulo, Dalić kaže da je prešao preko nekih stvari samo zbog Svjetskog prvenstva jer je bio uvjeren da reprezentacija može nešto napraviti.

“Šutio sam, trpio sam neke stvari, dovoljno sam iskusan, neovisan, neopterećen, a Hrvatska mi je san. Što mi je zasmetalo? Najprije, četiri mjeseca slagao sam svoj stožer, gubio energiju na to. Dalje, nakon poraza od Perua u Americi, neki zovu telefonom, smjenjuju me, konzultirali su i igrače o tome. Srećom, bilo je tamo pametnih ljudi koji su to zaustavili. Dalje, klubovi pišu priopćenja (vjerojatno misli na Osijekova, nap.a.), nitko iz Saveza na to ne reagira. Ne zbog mene, Zlatka Dalića, nego zbog integriteta izbornika. Napadaju me, a nitko me ne brani. Zato sam tako odlučio; ne smijem dopustiti da me za dva mjeseca, opet nakon prvog poraza, neka “dva frajera” opet smjenjuju”, kaže Dalić.

Za Davora Šukera nema zamjerki.

“Predsjednik Saveza prema meni je bio izuzetan. Bio sam trener u dosta klubova, uvijek me predsjednik nešto pitao, sve ga je zanimalo… Davor mi nikada ništa nije rekao; osim – ti si izbornik, radi po svome, i na tome kapa mu do poda. Ne govorim ja sada o Davoru, nego o ljudima oko njega. Nisam balavac, da će sa mnom raditi što hoće, a ja ću šutjeti. Ja sam stekao ime svojim krvavim radom, trudom, i sad će neka dvojica-trojica odlučivati o mojoj sudbini. Ja ću sam odlučiti o svojoj sudbini. Samo hoću mir, stabilnost”.

Dalić kaže da ga je život naučio kako je najbolje otići dok si na vrhuncu, a za primjer uzima Zidanea.

“Zahvaljujem se Davoru na povjerenju, i Izvršnom odboru, oni su me postavili. Ali, da je moglo puno bolje, moglo je”.

Dodaje da mu novac nije bitan i da za njim nikad neće ići. Iznimka su klubovi poput Reala ili Barcelone. Jedino što traži je poštovanje.

Kad je riječ o Nikoli Kaliniću, kaže da mu ne može zaboraviti što je napustio reprezentaciju, ali da bi mu kao kršćanin i katolik oprostio.
Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari