IMPRESIVNA STATISTIKA

Dalić je najbolji izbornik u povijesti svjetskih prvenstava: Ovaj podatak to pokazuje

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Ne znamo koliko će još trajati Dalićev mandat na klupi Vatrenih, no trebamo uživati dok traje i biti zahvalni za sve što su nam Vatreni pod vodstvom izbornika Dalića omogućili

Zlatko Dalić je već više od pet godina na klupi Hrvatske, a njegovi rezultati su vrlo impresivni. Preuzeo je Vatrene u dosta lošem i nezgodnom trenutku kada je bilo upitno hoće li reprezentacija uopće izboriti dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Dalić ne samo da je to uspio, nego je odveo Hrvatsku na Mundijal i senzacionalno došao do srebra što je i dan danas najveći uspjeh u povijesti reprezentacije. Slijedio je nešto slabiji nastup na EURO-u, naši Vatreni su zapeli u osmini finala i ispali protiv Španjolske nakon produžetaka.

U međuvremenu se igrala i Liga nacija, a Dalić je uspio izboriti Final Four prvi put u povijesti, a utakmice između četiri preostale ekipe se tek trebaju održati. Nakon jednog Svjetskog i Europskog prvenstva, Dalić je s reprezentacijom izborio i treće veliko natjecanje, SP u Kataru.

To natjecanje je još uvijek u tijeku, no i u slučaju da Hrvatska izgubi protiv Maroka u ogledu za treće mjesto i ne uspije osvojiti drugu broncu i treću medalju u povijesti, izbornik je ponovno nadmašio očekivanja i jednu tako malu zemlju ponovno odveo u sam vrh svjetskog nogometa.

Hrvatska je jako uspješna na posljednja dva SP i gotovo ne gubi utakmice od kada je Dalić izbornik. Marko Silov na svom Twitteru svakodnevno objavljuje razne zanimljive statistike, a sada je objavio podatak po kojem je Dalić izbornik s najviše osvojenih bodova po utakmici na svjetskim prvenstvima. Računao je izbornike koji su vodili svoju reprezentaciju u minimano deset utakmica, prenosi danas.hr.

Lista pet najuspješnijih stratega

1. Zlatko Dalić – 2,42

  1. Dider Deschamps – 2,41
  2. Telê Santana – 2,40
  3. Luiz Felipe Scolari – 2,33
  4. Luis van Gaal – 2,33

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari