NEKA NOVA LICA

Dalić otkrio popis za Ligu nacija, Modrić vodi Vatrene: ‘Imamo snažne temelje’

Idi na originalni članak
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Prvi je to popis od oproštaja Marcela Brozovića

Oglas

Zlatko Dalić objavio je popis reprezentativaca za nadolazeće utakmice u Ligi nacija, protiv Portugala 9. rujna u Lisabonu i Poljske u Osijeku tri dana kasnije.

Prvi je to popis otkako su se od Vatrenih oprostili legendarni veznjak Marcelo Brozović i branič Domagoj Vida.

Vatrene predvodi Luka Modrić, a na popisu je i Ivan Perišić, koji je na izlaznim vratima splitskog Hajduka.

Uz 24 poziva, Dalić je uputio i sedam pretpoziva.

U reprezentaciju su se vratili Duje Ćaleta-Car i Kristijan Jakić, a Petar Sučić i Igor Matanovićsu prvi put na užem popisu.

“Liga nacija bit će nam dobra platforma za stvaranje momčadi koja će iduće godine krenuti u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. U odnosu na ovogodišnji Euro, ostali smo bez dvojice senatora, Vide i Brozovića, ali zato nas sve raduje što je kapetan i dalje s nama – Luka je naša velika snaga na terenu i izvan njega”, rekao je Dalić u izjavi objavljenoj na službenoj stranici HNS-a i dodao:

“Imamo i dalje snažne temelje u momčadi koja je prije dvije godine osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a pritom smo momčad osvježili s nekoliko novih imena koje želimo vidjeti u reprezentativnom okruženju. Nova sezona tek je započela, svi kandidati imaju mogućnost kroz dobar rad i kvalitetne nastupe u svojim klubovima izboriti priliku u reprezentaciji. Čekaju nas jako dobri protivnici u Ligi nacija, počevši s Portugalom u Lisabonu. Iako nećemo i ne smijemo zanemariti rezultat jer hrvatska reprezentacija uvijek mora stremiti pobjedama i uspjesima, naš prvenstveni cilj u Ligi nacija je posložiti momčad koja će krenuti u kvalifikacije za SP. To znači pronaći neka nova lica, isprobati neka nova kadrovska i taktička rješenja, a pritom zadržati ono što je bilo najvažnije u našim uspjesima – snažno zajedništvo, timski duh i pobjednički mentalitet”, prenosi Net.hr.

Popis igrača:

Vratari: Dominik Livaković, Dominik Kotarski, Nediljko Labrović

Braniči: Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Marin Pongračić, Martin Erlić

Veznjaci: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Kristijan Jakić, Martin Baturina, Petar Sučić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Ante Budimir, Igor Matanović

Pretpoziv: Borna Barišić, Marko Pjaca, Ivica Ivušić, Marco Pašalić, Nikola Moro, Toni Fruk, Robert Ljubičić

Exit mobile version