ODLIČAN POTEZ IZBORNIKA

Dalić ‘progledao’: U zadnji tren u reprezentaciju pozvao Marca Pašalića, igrača koji nije imao ni pretpoziv

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić pozvao je krilnog napadača Rijeke Marca Pašalića (23) za završne utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koje će se nagodinu održati u Njemačkoj, objavila su 24sata. Pašalić dosad nije nastupao za A selekciju niti je imao pretpoziv, zbog čega je uvrštavanje u reprezentaciju iznenađenje iako se o tome ranije pričalo.

Podsjetimo, igrači se okupljaju danas u Zagrebu, a potom im slijede utakmice kod Latvije u Rigi (subota) i protiv Armenije (sljedeći tjedan u utorak). Nakon što je u listopadu izgubila u utakmicama protiv Turske (0:1 u Osijeku) i Walesa (1:2 u Cardiffu), Hrvatska ne ovisi sama o sebi u nastavku kvalifikacijskog ciklusa, piše Index.hr.

Sada je trećeplasirana u kvalifikacijskoj grupi D, što znači da joj prijete dodatne kvalifikacije za plasman na Euro. Isto tako, Hrvatska i dalje može biti osvajačica skupine. Da bi kao pobjednica skupine izborila Europsko prvenstvo, mora se poklopiti nekoliko stvari. Osnovni uvjet je da Hrvatska u utakmicama s Latvijom i Armenijom osvoji šest bodova, a zatim da Turska izgubi od Walesa, a Wales ne pobijedi Armeniju.

“Gledali smo i Marka Pjacu i Marca Pašalića”

Dalić je na današnjoj konferenciji za medije dobio pitanje o tome da je bio pozvao Rijekinog ofenzivca Marka Pjacu, ali ne i njegova klupskog suigrača Pašalića, o kojem se također pisalo kao o potencijalnom novom reprezentativcu.

“Gledali smo i Marka Pjacu i Marca Pašalića. Nedostaju nam igrači na lijevoj strani. Pjaca se diže u formi i, iako nije kakav je bio, diže se. Može pomoći. I Pašalić igra dobro i, bude li tako nastavio, mogao bi biti priključen”, odgovorio je tada Dalić, da bi par sati kasnije bilo objavljeno da će se i Pašalić pridružiti reprezentaciji Hrvatske.

Radio i na baušteli

Pašalić je rođen u Karlsruheu, ali ima hrvatsko državljanstvo. U mlađim uzrastima nastupao je za Hoffenheim i Karlsruhe te druge ekipe Stuttgarta i Borussije Dortmund. Ljetos je stigao u Rijeku, u kojoj je sa sedam pogodak i dvije asistencije u 19 nastupa postao hit-igrač SuperSport HNL-a. Pritom se istaknuo fantastičnim golovima koje je postigao iz velike udaljenosti.

Neobičan dio Pašalićeve sportske priče jest što je radio na baušteli. O tome je govorio u emisiji Radio Rijeke Pod stijenama Kantride. “Jesam, radio sam s bratom na baušteli, pomagao sam mu. Ispočetka sam radio najteže poslove, kao što je nošenje cementa. Kad sam malo naučio, onda sam krečio. Radili smo i na krovu, gletali, stavljali novi plafon…

Trajalo je to dvije godine. Bilo mi je to lijepo vrijeme, s bratom i društvom, a svaku večer sam išao na trening. To su bili najduži dani, od osam do pet na baušteli, pa na trening”, otkrio je Pašalić, koji je tada dodao kako mu je nastup za Hrvatsku “najveći san” i “svetinja”.

“Kod kuće se pričalo hrvatski. Naša kultura, sve je bilo kao da si u Hrvatskoj. Otac i ja smo 2016. bili u St. Etienneu, pa u Londonu na otvaranju Wembleyja. Nakon Svjetskog prvenstva došao sam ovamo. Uživancija mi je gledati hrvatsku reprezentaciju, išao bih da ne spavam tri dana”, poručio je Pašalić u HRT-ovoj emisiji, piše Index.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari