IZBORNIKOVA RIJEČ

DALIĆ PROGOVORIO O SVEMU: ‘Hoćete istinu? U ovom su trenutku oni bolji, a ja sam pogriješio…’

Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Zlatko Dalić progovorio u svemu u iskrenom intervjuu

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak (20 i 45) na Poljudu zaključuje Ligu nacija utakmicom s Portugalom i opasno im prijeti pad među europske drugoligaše što bi svakako bio udarac imidžu svjetskih doprvaka, ali kako igraju i kako izgledaju na terenu bilo bi čudo da uzmu bod ili tri protiv aktualnog europskog prvaka.

Loša obrana, prelako primamo golove

Oduševilo bi nas da ostanu u elitnoj kategoriji, makar i s porazom, što je također moguće. Međutim, evidentno je kako je protiv Turske na Vodafone Areni i protiv Švedske na površinu isplivao veliki problem, eskalirao, a to je porozna obrana. Primamo olako golove, s tim da protiv Švedske nismo moglo ništa ni u napadu.

Izborniku nije lako, vjerujemo kako će pronaći rješenje za taj problem, ali očito treba vremena za stvaranje nove momčadi. I sam priznaje kako je u ovom trenutku Švedska bolja od nas.

“Izgubili smo od momčadi koja je sada ispred nas i to već u prvom poluvremenu jer nismo bili dovoljno moćni. Bili smo inferiorni u brzini, duelu i pogotovo agresivnosti. Posebno je loše što smo drugi gol primili u zadnjim sekundama poluvremena. Koliko god nezadovoljavajuće igrali, imali smo zaostatak 1:0 koji je bio prihvatljiv u tom trenutku i onda smo dobili pogodak iz prekida. Pozitivno je u svemu tome što smo se u drugom dijelu pokušali dići i bili smo kvalitetniji, ali nismo bili dovoljno dobri da bismo izjednačili. Dakle, prvo poluvrijeme nije bilo kako treba i zasluženo smo poraženi”, kazao je u intervjuu za Sportske novosti Zlatko Dalić.

“Bili su puno agresivniji od nas i na to su nas dobili. Vikao sam s klupe: ‘Morate biti agresivniji, morate stati bliže igraču.’ Međutim, domaćini su bili brži i bolji. Šveđani su nas limitirali svojom agresivnošću i igrom. Ipak smo igrali u gostima kod protivnika koji nas je želio svladati, jednako kao i mi njega. Oni nisu loši, nisu druga klasa, nego prva klasa. Sučelili smo se s jakom ekipom i nismo odgovorili kako treba. Nismo imali pravi ritam”, dodao je izbornik Vatrenih.

‘Nisam pesimist, stvorit ćemo mi reprezentaciju’

Dalić vjeruje u sebe, svoj stručni stožer i svoj rad. Vjerujemo i mi u njega, iako je teško gledati kako se Hrvatska muči.

“Nisam pesimist, stvorit ćemo mi reprezentaciju. Vrsaljko, Vida, Lovren, Kramarić, Rebić, Brozović i Ivan Rakitić, koji je bio tu do prije mjesec dana, svi nedostaju… Pa svi vide da je ovo novo, da nema igrača iz Rusije. I igru, i kvalitetniju momčad. Ima dobrih stvari, imamo talenta i vrijednosti u tim mladim momcima, međutim treba nam vremena. Vapimo za jednim pravim okupljanjem na kojem ćemo biti zajedno desetak dana, raditi i neke stvari posložiti. Ovako smo putovali i igrali utakmice, nije bilo mogućnosti za treninge”, ističe izbornik u intervjuu…

Potom je kazao u čemu smatra da je pogriješio…

“Nisam bio dovoljno pametan i mudar kod planiranja jesenskog rasporeda. Trebao sam izbjeći ove jake prijateljske utakmice sa Švicarskom i Turskom. Unatoč mojoj želji da igram s vrhunskim suparnicima, ovo stanje u kojem živimo s tim koronavirusom nije za takve planove. Putovali smo u listopadu u Švicarsku, sad u Tursku i Švedsku, to nije bilo dobro. S druge strane, čekamo svakih nekoliko dana rezultate testova, oko toga raste psihoza, puno je stvari koje nisu nogometne. Jedva čekam da sve to prođe”.

‘Vjerujem da je želja svih da 2020. što prije ode u povijest’

Dalić je u razgovoru za Novu TV nakon utakmice u Stockholmu u subotu navečer kazao kako jedva čeka da završi godina…

“Ne mislim tu samo na naše utakmice, govorim općenito da ova godina prođe, i ljudski, i zdravstveno, i svakako. Na sve strane je psihoza i nervoza. Ako dan prije utakmice sjedite na večeri i samo čekate kad će doći testovi, jesmo li pozitivni ili nismo, što bih trebao reći, da želim da se produži tako, da se takva agonija nastavi? Vjerujem da je želja svih da 2020. što prije ode u povijest”, izjavio je Dalić i dodao:

“Rekao sam da su Šveđani u ovom trenutku bolji, ali i da sam optimist i vjerujem u reprezentaciju, mi ćemo ostvariti svoje ciljeve. Toga se ne bojim, u tom vjerujem. Nemam razloga biti negativan. Ne znam kako drugi vide perspektivu reprezentacije, ja je vidim svijetlom. Sve će biti u redu, samo dajte nam još malo vremena. Imamo potencijala, pojavili su se neki igrači koji mogu biti pravi, od kojih će se moći ponovno složiti moćna ekipa. Vjerujem u to i gotovo!” (Sportski.net/Net.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari