DAMIR JAGAČIĆ, TRENER KADETA HNK RIJEKE: Moramo biti blizu Dinama, a s vremenom i ispred

Idi na originalni članak

 

Oglas

Kadeti Rijeke u utorak će krenut put Svetog Martina gdje će nastaviti s pripremama za nadolazeću sezonu Prve HNL. Izabranici Damira Jagačića trenutno su u režimu dva treninga dnevno, vremenski uvjeti i velike vrućine nisu naklonjeni nogometašima u postavljanju temelja za nadolazeće izazove.

Trener Damir Jagačić u klub je stigao prije mjesec dana i imao je priliku pobliže upoznati momčad.

– Za početak dojam je da je ovo jedan veliki iskorak i za mene. Nikad ovoliko puno nisam radio, svaki dan imamo dva treninga. Organizacija je sjajna, fizioterapeut, trener vratara i pomoćni trener na svakom treningu… To je više od onoga što sam očekivao. Uvjeti su stvarno odlični. Ovo je vrijeme koje se može jako dobro iskoristiti jer nema škole. Kada bi ovako ostalo i za vrijeme školske godine bilo bi idealno – ustvrdio je Damir Jagačić, trener kadeta Rijeke.

Na treningu se naporno radi, prostora za napredak uvijek ima. – Moramo biti čvršći u nekim djelovima igre, posebice u fazi obrane. Vezna linija mora biti čvršća i konkretnija u duelu. Možda nedostaje i malo kombinatorike i osjećaja za igru u nekim trenucima, ali na svemu tome radimo i sigurno je da napredujemo. Igrači mi se sviđaju, djeluju dobro fizički i motorični su – rekao je Jagačić.

Kadeti će ovaj tjedan provesti u Svetom Martinu, u subotu je na rasporedu jednodnevni turnir pod pokroviteljstvom HNS-a. – To nam je prilika da se homogeniziramo i zbližimo, te dobijemo momčadski duh. Uz turnir odigrat ćemo dvije prijateljske utakmice. U danima kada nema utakmica maksimalno ćemo raditi – rekao je Jagačić.

Kadeti su prošle sezone osvojili četvrto mjesto. – Rijeci je mjesto u vrhu s Dinamom. Tome treba težiti s obzirom na ulaganja i atmosferu. Moramo biti blizu Dinama, a s vremenom kada se poklopi i dobra selekcija i ispred Dinama. Dobro je da je netko ispred nas i to nam je velika motivacija. Naravno, tu je i naša samoinicijativa da radimo i budemo svaki dan sve bolji. Da imamo kulturu ponašanja za vrijeme igre i van igre, jednom rečenicom: Da budemo momčad! – ustvrdio je Jagačić.

– Naravno, cilj je da u budućnosti kada podvučemo crtu imamo i igrače za prvu ekipu. To je krajnji cilj omladinske škole. Ne treba zaboraviti da ne mogu svi igrači biti u prvoj ekipi i ne treba zaboraviti da je ovaj period važan za pojedince koji će naučiti mnoge stvari i to će doprinijeti da budu vrijedni članovi društva i van nogometa – zaključio je Damir Jagačić. (hnk rijeka)

Exit mobile version