DANAS START KVARNERSKOG LOVA NA VELIKU RIBU!

Od 26. do 29. kolovoza središte sportskog ribolova na Jadranu i odredište brojnih zaljubljenika u lov na veliku definitivno je Omišalj koji će po deseti put biti domaćin Međunarodnom kvalifikacijskom natjecanju u big game ribolovu – Big Om 2015.

Omišaljski kup jedno je od najznačajnijih sportskih i ribolovnih događanja na Kvarneru koje će sudeći prema iskazanom zanimanju, ove godine okupiti oko 25 posada iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Njemačke, Italije, Rusije i Nizozemske.

Organizatori, članovi Kluba za sportski ribolov na moru Big Om – Omišalj, posebno su zadovoljni odazivom ribolovaca s otoka i šire regije. Ove godine zamjetan je porast sudionika s našeg područja: Kraljevice, Kostrene, Bakra, Opatije, Crikvenice i otoka Krka.

– Veseli nas što se naši ljudi vraćaju tradiciji lova na veliku ribu, a upravo je to bio jedan od glavnih ciljeva kada smo prije deset godina pokrenuli natjecanje. Željeli smo motivirati ljude, pružiti im priliku da nauče nove tehnike lova i upoznati ih s novim alatima, uz poštivanje tradicije i kulture življenja, kažu organizatori.

Svi natjecatelji u skladu s propozicijama i pod bunim okom sudaca borit će se za pobjedu koja donosi plasman na svjetsko prvenstvo u lovu na veliku ribu u Kostariki, dok će se dio posada pod hrvatskom zastavom natjecati u Državnom prvenstvu koje se u Omišlju održava druge godine zaredom.

Big Om 2015 i ove godine na otok Krk će donijeti četverodnevni šušur na kopnu i tri dana atraktivne ribolovne bitke s velikim ribama. Renomirano natjecanje koje je Kvarner svrstalo na listu najpoželjnijih svjetskih destinacija za veliki ribolov, započet će danas okupljanjem natjecatelja i svečanim otvorenjem u 20,00 sati na omišaljskoj Rivi Ivana Pavla II. na kojoj će se do subote održavati zanimljiv zabavni program. Ribolovci će se s nje svakog dana u 8,00 sati otisnuti na pučinu u cjelodnevnu potragu za kapitalcima Kvarnerskog zaljeva i Kvarnerića.

Njihov ulov posjetitelji će imati priliku vidjeti u omišaljskoj lučici od 19,30 sati za vrijeme uvijek atraktivnog vaganja i bodovanja nakon čega slijedi fešta uz glazbu uživo ili nastup DJ-a te nezaobilaznu bogatu gastronomsku ponudu domaćih ugostitelja. Zatvaranje natjecanja predviđeno je su subotu 29. kolovoza proglašenjem pobjednika i podjelom nagrada uz zajedničko druženje i zabavu.

big-om
Prosječna težina tune ulovljene na Big Omu je 80 kilograma. Najljepši poklon za 10. rođendan Big Oma bio bi obaranje rekorda kojega drži tuna teška nešto manje od 300 kilograma. Kada se uzmu u obzir dojave iskusnih ribara kako Kvarnerom posljednjih dana plivaju veliki primjerci tuna koje u potrazi za hranom tjeraju ribu i čine štetu na ribarskim mrežama, očekivanje kapitalca ima opravdano uporište.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari