Derbi Primorje-Szolnoki zadnji susret Lige prvaka na Kantridi

Idi na originalni članak

U subotu od 18 sati na Bazenu Kantrida Riječani imaju priliku pogledati posljednju ovogodišnju domaću utakmicu vaterpolske Lige prvaka. Sastaju se riječko Primorje EB i mađarski Szolnoki u utakmici koja se pored borbe za prestiž igra i za sasvim konkretan dobitak – prvo mjesto skupine B, i direktan ulazak u polufinale finalnog turnira koji se ove godine igra u Barceloni (28-30. svibnja).

Oglas

Kako bi osvojili prvo mjesto skupine B Lige prvaka i lakši put ka toliko željenom trofeju europskog prvaka, vaterpolistima Primorja je potrebna pobjeda od dva ili više gola prednosti (bilo kojim rezultatom) ili pak s minimalnom razlikom ukoliko prime manje od dvanaest pogodaka, koliko su dali u prvom ogledu u Mađarskoj potkraj studenog.

Bit će to sudar titana – o snazi momčadi Primirja EB znamo sve, a momčad Szolnokija čine sami reprezentativci – Mađarske 6 i Srbije 3 (Mitrović, Gocić i Aleksić). Momčad u bazenu predvodi legendarni mađarski reprezentativac Norbert Madaras koji se u domovinu vratio iz talijanskog Pro Recca, a u mađarskoj momčadi su i dojučerašnje uzdanice Primorja, braća Daniel i Denes Varga koje će sigurno na Kantridi u subotu biti pomalo čudno vidjeti „na suprotnoj strani“.

Stoga ovu pravu poslasticu za sve ljubitelje sporta, ne samo vaterpola, ne bi trebalo propustiti!

Exit mobile version