VELIK USPPJEH HR-NOGOMETA

DINAMO – TOTTENHAM 3:0! Ljudi moji, je li ovo moguće? Čudesni Oršić srušio Spurse i odveo Dinamo u četvrtfinale Europske lige

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo je u četvrtfinalu Europske lige

Uzvratna utakmica osmine finala Europske lige; Maksimir – Zagreb

DINAMO – TOTTENHAM 3:0 (3:2)

Dinamo: Livaković – Ristovski (Stojanović 90′), Theophile, Lauritsen, Franjić (Leovac 82′) – Jakić (Atiemwen 75′), Majer (Gavranović 82′), Ademi (117′ Perić) – Ivanušec, Oršić, Petković (Mišić 90′)

Tottenham: Lloris – Aurier, Sanchez, Dier, Davies (Reguilon 90′) – Sissoko, Winks (Ndombele 68′) – Lamela (Bale 60′), Alli (Lo Celso 68′), Moura (Vinicius 85′) – Kane

Nogometaši zagrebačkog Dinama priredili su čudo nakon što su u uzvratnom susretu osmine finala Europske lige na stadionu Maksimir nakon produžetaka pobijedili Tottenham s 3:0 i tako nadoknadili poraz 0:2 iz prve utakmice.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Čudesni Oršić zabio hat – trick

Tottenham je u Londonu slavio sa 2:0, no Dinamo je u uzvratu golovima Mislava Oršića (63, 83, 106) uspio prirediti senzaciju izborivši plasman u četvrtfinale.

U šokantnom tjednu u kojem je ostao bez trenera Zorana Mamića koji presudom Vrhovnog suda mora na četiri godine i osam mjeseci u zatvor zbog sudjelovanja u izvlačenju 116 milijuna kuna iz Dinama, “Modri” su odigrali jednu od najbolji utakmica posljednjih godina.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Mamićevo mjesto zauzeo je njegov pomoćnik Damir Krznar ostvarivši jednu od najvećih pobjeda u povijesti kluba. Posljednji put Dinamo je igrao u četvrtfinalu nekog europskog Kupa 1970. godine, kada je poražen u četvrtfinalu Kupa kupova od Schalkea.

Ždrijeb parova četvrtfinala je petak u Nyonu.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Svjestan kako ima dva gola prednosti iz prve utakmice Jose Mourinho je postavio čvrsti blok pred svoja vrata i kontrolirao je igru. Nije bilo potrebe juriti i riskirati. Dinamo se trudio, ali u prvih pola sata nismo vidjeli previše opasnosti ispred Livakovića i Llorisa.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Drugo poluvrijeme za pamćenje

No, u završnici je svaki klub imao po jednu priliku. Lovri Majeru se otvorio prostor u 35. minuti, pucao je, ali je lopta prošla pored stative. Gosti su uzvratili u 44. minuti, no Livaković je obranio Kaneov udarac.U prvih 45 minuta Dinamova obrana je dobro funkcionirala, no nedostajalo je konkretnosti na drugoj strani terena.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

U nastavku susreta hrvatski prvak je zaigrao hrabrije i u 62. minuti Oršić je fantastičnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio za 1-0. Oršić je ušao s krila na svoju desnu nogu i zabio u rašlje pored nemoćnog Llorisa.

Gosti su u 72. minuti bili korak do izjednačenja, Lo Celso je šucao, no Livaković je sjajno obranio.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Pet minuta prije kraja Dinamo je uspio zabiti i drugi gol i tako anulirati zaostatak iz prve utakmice, a ponovo je zabio Oršič. Ademi je prošao po lijevoj strani, dodao do Atiemwena koji je sjajno proigrao do Oršića koji je zabio za 2-0.

Oršić u 106. za 3:0

Čudo nad čudima se dogodilo u 106. minuti kada je nevjerojatni Oršić zabio hat-trick. Dobio je loptu na lijevom krilu, probio se kroz trojicu igrača Tottenhama i s ruba kaznenog prostora pogodio donji desni kut.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

U samoj završnici utakmice Livaković je dva puta čudeso reagirao obranivši gol za veliko slavlje “Modrih”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari