IZBJEGNUT PANATHINAIKOS

Dobar ždrijeb! Rijeka saznala protivnika na startu lova na Europu

Rijeka će u drugom kolu kvalifikacija Europa lige igrati protiv boljeg iz ogleda mađarskog Paksija i rumunjskog Corvinula, koji se sastaju u prvom kolu kvalifikacija

Bijeli su saznali svog prvog europskog suparnika nakon plesa kuglica u Nyonu. Utakmice 2. pretkola UEFA Europske lige na rasporedu su 25. srpnja i 1. kolovoza.

Paksi je sezonu završio na drugom mjestu mađarskog prvenstva, dok je rumunjski Corvinul iz Hunedoare izborio Europu jer je kao drugoligaš osvojio kup.

Podsjetimo, Rjeka je mogla igrati protiv ovih suparnika:

Rijeci će protivnik u drugom pretkolu Europa lige biti netko od ovih klubova:

Panathinaikos
Maccabi Petah-Tikva
pobjednik para IF Elfsborg – Pafos
pobjednik para Paksi – Corvinul Hunedoara

Hrvatski doprvak bio je nositelj u ždrijebu i može se reći da je dobro prošao jer je izbjegao Panathinaikos, koji bi vjerojatno bio najteži mogući suparnik.

Paksi je veliki favorit protiv Cornivula, koji je ipak drugoligaška momčad, pa je stoga za očekivati da će Rijeka odmjeriti snage s Mađarima. Osvajanje drugog mjesta u mađarskom prvenstvu svakako pokazuje da je riječ o momčadi vrijednoj respekta.

Prva utakmica igra se 25. srpnja, a Rijeka će u njoj biti gost. Uzvrat se igra tjedan dana kasnije na Rujevici.

Ne uspije li Rijeka proći drugo pretkolo Europa lige, svoj europski put nastavit će u trećem kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari