OGLASIO SE

Đoković priznao da je bio pozitivan dok je davao intervju u prosincu

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Osvrnuo se i na izjavu o putovanjima unutar 14 dana prije dolaska u Australiju koju je trebao, poput svakog drugog putnika u Australiju, ispuniti prije ukrcaja na let

Novak Đoković oglasio se o rezultatima pozitivnog PCR testa nakon što je srpskog tenisača javnost proteklih dana kritizirala jer je zaražen u prosincu bio na nekoliko javnih događanja.

“Želim se oglasiti povodom stalnih netočnih informacija o mojim aktivnostima u prosincu. Želim naglasiti da sam se jako trudio osigurati sigurnost svih poštujući obveze testiranja. Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. prosinca nakon koje je objavljeno da je određen broj ljudi pozitivan na koronu.

Iako nisam imao simptome napravio sam brzi antigenski test 16. prosinca koji je bio negativan, a isti sam dan napravio i PCR test. Sljedeći sam dan prisustvovao teniskom događaju u Beogradu na dodjeli nagrada djeci i napravio sam brzi antigenski test prije njegovog početka koji je bio negativan. Bio sam asimptomatičan i osjećao sam se dobro, te nisam dobio informacije o pozitivnom PCR testu sve do nakon tog događaja.

Sljedećeg dana 18. prosinca bio sam u svom teniskom centru u Beogradu kako bih ispunio svoju ranije dogovorenu obvezu prema L’Equipeu i odradio intervju i fotografiranje. Otkazao sam sve ostale događaje osim intervjua za L’Equipe. Osjećao sam obavezu odraditi intervju za L’Équipe jer nisam htio iznevjeriti novinara, ali sam se držao mjera socijalnog distanciranja i nosio sam masku, osim za vrijeme snimanja. Poslije intervjua i snimanja otišao sam kući u izolaciju na predviđeni period, ali sada mi je jasno da sam napravio grešku u procjeni i da sam trebao odgoditi intervju”, napisao je Đoković.

Osvrnuo se i na izjavu o putovanjima unutar 14 dana prije dolaska u Australiju koju je trebao, poput svakog drugog putnika u Australiju, ispuniti prije ukrcaja na let. U Đokovićevoj izjavi, koju su njegovi odvjetnici predali sudu kao dokaz žaleći se na oduzimanje vize, zaokruženo je da tenisač u tom periodu nije nigdje putovao.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Novak Djokovic (@djokernole)

Mediji su ranije objavili da tu tvrdnju demantiraju svjedoci, ali i sadržaj na društvenim mrežama, a Đoković je  istaknuo je da izjavu o putovanju nije popunjavao on, nego njegov tim,  te da je to isto rekao službenicima za imigracije po ulasku u zemlju.

“Moj se agent duboko ispričava zbog administrativne pogreške, što je kvačicom označio krivo polje u odgovoru na pitanje o mojim putovanjima prije dolaska u Australiju”, istaknuo je tenisač te dodao da je to stvar “ljudske pogreške” te da nije bilo namjerno.

Dodao je kako je njegov tim australskoj vladi o tome danas podastrio dodatne informacije, te kako više neće komentirati cjelokupnu situaciju iz poštovanja prema australskoj vladi i procesu koji je u tijeku, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari