OPTIMIZAM PRED NOVU SEZONU

Video | Dragan Tadić i Fausto Budicin službeno predstavljeni, s Rujevice poručili: Odlučili smo se za Rijeku na riječki pogon!

Dragan Tadić i Fausto Budicin u utorak na konferenciji za medije su službeno predstavljeni kao nova imena koja će povesti Rijeku u novu sezonu

Obojica su ostavila dubok trag u dresu Rijeke, Dragan Tadić odigrao je 199 utakmica i osvojio dva Kupa Hrvatske, dok je Fausto Budicin upisao 158 nastupa.

Dragan Tadić i Fausto Budićin ušetali su danas u press centar na Rujevici po prvi puta u novim ulogama.

“Na kraju u odluci što je najbolje za HNK Rijeku odlučili smo se za Rijeku na riječki pogon.”, pojasnio je Robert Palikuča, sportski direktor HNK Rijeka.

Na višim katovima Rujevice svjesni su što su dobili

Talijanski pogon s malteškom zastavom je bila najspominjanija opcija do ovoga tjedna. A odgovor na novinarsko pitanje za tu opciju je bio dosta kratak danas.

“Ja nisam imao pregovore s izbornikom Malte”, kratak je Robert Palikuča.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Na klupi tako neće ponovo biti izborničkog iskustva, no u uredima na višim katovima Rujevice svjesni su što su dobili.

“Puno emocije, strasti, znanja, ljubavi prema klubu i mi smo sigurni da smo donijeli jako dobru odluku.”, rekao je Robert Palikuča.

Dragan Tadić: “Sretan sam, velika odgovornost”

I tako je klupa napokon zauzeta, a ustvari bila je zauzeta s istim dvojcem od početka priprema.

“Sretan sam, velika odgovornost, hvala predsjedniku Damiru i cijeloj upravi na povjerenju. Emocije su na vrhuncu, ne moram govoriti koliko ja volim Rijeku. Tu sam od pionira do seniora. Iznimna mi je čast da sam ovdje.”, rekao je Dragan Tadić, tehnički direktor stručnog stožera HNK Rijeka.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon devet godina u klubu tako trenerima ne moraju objašnjavati što znači Krepat ma ne molat. Od Elvisa Scorije 2013. Rijeka nije imala trenera koji je nosio bijeli dres kao igrač. A dvojac na klupi se nanosio tog dresa s grbom Rijeke. Tadić 199 puta, a Budićin ima 40-tak nastupa manje.

Fausto Budicin: “Drago mi je da su reakcije javnosti pozitivne”

“Ja ću iskoristiti priliku da se zahvalim svima koji su nam čestitali, drago mi je da su reakcije javnosti pozitivne i to je jedna dodatna obaveza za nas.”, rekao je Fausto Budicin, trener HNK Rijeka.

I tih obaveza se, kažu, ne boje. Činjenica je da nitko ne pozna bolje mlade igrače Rijeke od Tadića i Budicina koji su s njima radili i prošle sezone – što na Rujevici što u Hrvatskom Dragovoljcu.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Nema mladih i starih. Ili si dobar ili nisi. Ok, sada imamo puno baš naših domaćih igrača i sigurno će od njih netko dobiti šansu.”, dodao je Dragan Tadić, tehnički direktor stručnog stožera HNK Rijeka.

Neki od njih šansu bi mogli dobiti i u Europskim utakmicama, a prvi ispit iz kategorije gostovanja avionom bit će švedski Djurgarden.

“Ovako na prvu možda je najjači protivnik kojeg smo mogli izvući, ali mislim da ni oni nisu sretni što su izvukli Rijeku. Do Djulgardena ima određeno razdoblje, skoro mjesec dana, nije mi matematika jača strana. Imamo dovoljno vremena za se pripremit.”, dodaje Fausto Budicin, trener HNK Rijeka.

Radi se na velikom broju transfera

A koju će momčad pripremiti za tu utakmicu, e to se još ne zna. Radi se, kako je rečeno, na velikom broju transfera, a po tvrdnjama struke Rijeka neće biti ništa slabija nego prošle sezone.

“Naravno da moramo na nekim stvarima čekati, bit će izlaznih transfera i ti neki pregovori oko izlaznih transfera mogu puknut. Puno je pokreta na tržištu, ljeto je tek počelo i pokušavamo uskladiti, sinhronizirati da ako jedan igrač ode da drugi dođe.”, dodaje Robert Palikuča, sportski direktor HNK Rijeka.

Mario Vrančić je došao, a i Mateo Pavlović koji trenira s bijelima. Čeka se još samo jedan papir da sve postane i službeno.

A službeno je od jučer popunjeno i mjesto pomoćnog trenera. Do Budicina i Tadića će na klupi sjediti Radomir Đalović. ( 9685, 9686 )

“Đale ima nevjerojatnu energiju i isto tu emociju i ljubav prema klubu. Sad je završio A licencu, voljan je i željan raditi.”, dodaje Palikuča.

Legende s Kantride okupile su se ponovo na klupi Rujevice. Prvenstvo počinje 16. srpnja. ( 9685, 9686 )

Cijelu konferenciju za medije pogledajte u videu HNK Rijeke:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari