DRUGA HNL

DRUGA HNL Oslabljeni Orijent 1919 odigrao “muški” na kišnoj Krimeji s prvoplasiranim Rudešom

Idi na originalni članak
Foto: Faebook Orijent 1919

Rudeš je suvereno osvojio bodove na Krimeji, Orijent je ublažio poraz dvama pogocima u završnici

Oglas

ORIJENT 1919 – RUDEŠ 2:4

RIJEKA – Igralište na Krimeji. Utakmica 30. kola Druge HNL. Sudac: Ante Jurić (Split). Bez gledatelja

Strijelci: 0:1 Abdurahimi (23), 0:2 Šarić (43), 0:3 Abdurahimi (47), 0:4 Fatić (69-ag), 1:4 Monjac (79), 2:4 Gerc (80)

ORIJENT 1919: Berković 5,5, Fatić 5, Smolčić 5, Srzentić 5, Milinović 5 (71 Burul -), Putnik 5, Gadže 5 (71 Bosančić -), Švrljuga 5,5, Hodža 5 (56 Gerc -), Monjac 5,5, Fućak 5

RUDEŠ: Bruči 5,5, M. Ćosić 6, Grgić 6,5, R. Ćosić 6,5 (71 Dom. Jalinous -), Franić 6 (60 Jergović 6), Muić 6,5, Dar. Jalinous 6,5, Šarić 7 (Andračić -), Brajković 6,5, Abdurahimi 7,5 (60 Kolega 6), Durdov 6,5 (71 Jelavić -)

Nogometaši Orijenta 1919 dvama pogocima u završnici utakmice uspjeli su ublažiti poraz od Rudeša, momčad kojega je suvereno igrala osamdesetak minuta, piše Sportcom.

Orijent 1919 nikada nije igrao u ovakvom sastavu, izostanci nekoliko standardnih igrača (Tadejević, Mulac, Vidas, Črnko, Kokorović…) uvjetovali su prije svega velike promjene u obrani, a onda u srednjem redu.

Dobro je da se oporavio Carlo Berković, ponajbolji vratar Druge HNL uspio je sanirati ozljedu iz Solina.

Zatvorio je Damir Milinović utakmicu prije nego što je počela u rasporedu s trojicom stopera (Fatić, Srzentić, Smolčić), koji nikada prije nisu igrali zajedno.

Brzo su na vidjelo izašle slabosti u pokrivanju (među)prostora, Abdurahimi (7, 21) je dvaput okomitim ulascima zdesna naslutio što će se uskoro dogoditi.

Posebice je opasno izgledao Abdurahimijev udarac s ruba kaznenog prostora u 21. minuti, Berković je uspio skrenuti loptu.

U 23. minuti Durdov je rutinskom varkom tijela prošao desnom stranom kaznenog prostora, dotrčao praktično do bliže stative prije nego što je pravodobno odigrao Abdurahimiju, koji je zakucao loptu u mrežu iz blizine – 0:1.

Nakon pola sata trener Milinović nemilosrdno je poslao mladoga Milinovića u vatru na zadnju liniju ulijevo ispred Abdurahimija, Srzentić je počeo igrati na desnom boku, piše Sportcom.

U 43. minuti Abdurahimi je počeo akciju tijekom koje je ispala cijela lijeva strana domaće obrane, Brajković se ubacio po desnom boku i duboko utrčao u kazneni prostor prije nego što je odigrao natrčalom Šariću, koji je u trku loptu poslao u mrežu – 0:2.

Orijent 1919 je u prvom dijelu jednom izgledno ušao u završnicu zahvaljujući Fatiću, koji je s loptom znalački prošao kroz dvije linije, stvorio višak i onda okomito odigrao Monjcu, koji je s loptom zaobišao Bručija u preširokom luku da bi mogao uputiti udarac.

Sve ostalo u igri Orijenta 1919 svelo se na razinu neuspjelih pokušaja da odigraju nešto suvislo u završnici.

Odmah na početku drugoga dijela Durdov je iznudio pogrešku u kaznenom prostoru, Smolčić je skrenuo loptu idealno za Abdurahimija, koji je iz blizine postigao drugi pogodak – 0:3.

Treći pogodak dogodio se nakon što je trener Milinović počeo u obrani igrati na treći način, s četvoricom igrača u liniji (Švrljuga, Fatić, Smolčić, Milinović)!

U 58. minuti dogodio se prvi udarac u okvir vratiju gostiju, Fućak je protrčao lijevom stranom i desnom nogom loptu poslao u Bručija.

Dvije minute prije u igru je ušao Gerc, Orijent 1919 je počeo napadati s trojicom igrača.

U 69. minuti gosti su opet lagano probili zadnju liniju, Darius Jalinous je ubacio slijeva prizemno, Fatić je u duelu s Durdovom loptu skrenuo u mrežu – 0:4.

Ništa nije slutilo da će u zadnjih petnaestak minuta gostima pasti mrak na oči!

Smračilo se na Krimeji prije nego što je počela padati kiša i puhati bura, počele su sijevati munje prije nego su se upalili reflektori…

U 79. minuti sjevnula je kontra Orijenta 1919, točnije, Monjac je lijevom stranom pretrčao nekoliko igrača i na ulasku u kazneni prostor desnom nogom pogodio suprotni kut – 1:4.

Minutu kasnije Gerc je kaznio nespretni Bručijev pokušaj driblinga, napadač Orijenta 1919 samo je skrenuo loptu u mrežu ispred vratara gostiju – 2:4.

Do kraja utakmice ništa se konkretno nije dogodilo, gosti su odustali od igre, domaćini su bezupješno pokušali kroz pritisak vratiti se u utakmicu.

Utakmica je završila po takvom nevremenu da su igrači obiju momčadi jedva dočekali zadnji sučev zvižduk, piše Sportcom.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Exit mobile version