VRIJEDNA TRI BODA

DRUGA HNL Pobjeda Orijenta na osunčanoj Krimeji, uz golove Gerca i Maružina i navijače na cesti uz ogradu stadiona

Screenshot

Orijent 1919 je agresivniji pristup nego u prijašnjim domaćim utakmicama naplatio pogocima u drugom dijelu utakmice, piše Sportcom.hr

ORIJENT 1919 – CIBALIA 2:0

RIJEKA – Igralište na Krimeji. Utakmica 14. kola Druge HNL. Bez gledatelja. Sudac: Ante Terzić (Split)

Strijelci: 1:0 Gerc (58), 2:0 Maružin (63)

Žuti kartoni: Fatić (Orijent 1919), Oršolić, Ciprić, Galić, Karabatić, Išasegi (Cibalia)

Crveni karton: Đaković (71, prekršaj nad igračem u izglednoj poziciji za pogodak)

ORIJENT 1919: Berković -, Smolčić 6,5, Tadejević 6, Mulac 6,5, Kokorović 6 (90 Bosančić -), Fatić 6 (84 Senčar -), Gadže 6, Liber 7, Monjac 6,5 (90+2 Bilić -), Maružin 6,5 (90+2 Dedić), Gerc 6,5 (85 Brdar -)

CIBALIA: Đaković 5, Nikolić 5, Karabatić 5,5, Oršolić 5,5, Ciprić 5, Šarić 5,5, Baltić 5,5 (81 Križanović -), Jajalo 5,5 (Čoko -), Galić 5,5 (72 Slukić -), Baraban 5 (69 Išasegi -), Perić-Komšić 5 (81 Stanić -)

Nogometaši Orijenta 1919 pobijedili su Cibaliju boljom igrom u drugom dijelu utakmice koja je vratila pozitivno ozračje na Krimeju, piše Sportcom.hr.

U utakmici jakog inteziteta u duel-igri, Orijent 1919 je agresivniji pristup nego u prijašnjim domaćim utakmicama u prvom dijelu mogao naplatiti u 45. minuti.

Smolčić je dubinskim pasom kroz dvije linije proigrao Monjca, koji je izmaknuo pažnji gostima prije nego što se sjurio desnom stranom prema vrataru Đakoviću.

Đaković je u situaciji jedan na jedan ušao u blok, lopta se odbila Gercu, koji nije dobro tehnički reagirao…

Bila je to jedina izgledna prilika na objema stranama do odmora iako je u 5. minuti Gerc na desnoj strani zaobišao vratara Đakovića, ali je Karabatić pravodobno zatvorio prilaze vratima.

Orijent 1919 je izgledao puno čvršće nego inače, pa su svi gostujući pokušaji ulaska u zadnju trećinu pretežito završavali u bloku, Jajalov (44) pokušaj sa 12 metara dogodio se nakon prekida.

Jedino je Šarić (36) uspio neometano ući u kazneni prostor zdesna, previše je oklijevao da ga riječlka obrana ne bi zaustavila.

Na drugoj je strani vinkovačka obrana trpjela puno jači pritisak, nasrtajima Maružina i Monjca prema običaju nedostajalo je mirnoće.

Maružinov (39) udarac izvana i Maružinov (40) nekontrolirani bijeg lijevom izgledali su opasno.

Desetak minuta u drugom dijelu izmijenjivali su se žustri pokušaji napada prije nego što je Orijent 1919 uspio prvi put zatresti mrežu.

U 58. minuti Monjac je stigao do korner-linije na desnoj strani, vratio loptu prema Gercu koji je rezantnim udarcem pogodio suprotni kut – 1:0.

Pogodak je vidno utjecao na samopouzdanje domaćih igrača, nije trebalo dugo čekati na drugi pogodak.

Maružin je u 63. minuti dočekao odbijenu loptu na lijevoj strani kaznenog prostora i snažnim udarcem s desetak metara pogodio cilj – 2:0.

Počelo je razdoblje rasterećene igre Orijenta 1919 u kojemu je posjed prepušten gostima koji su imali sve veće probleme s brzim domaćim kontrama.

U 71. minuti Đaković je jedan od problema riješio prekršajem nad Monjcem izvan kaznenog prostora, Cibalia je ostala bez prvoga vratara koji je dobio crveni karton.

U 74. minuti zaprijetili su Gerc i Monjac, prvi iz slobodnog udarca, drugi nakon što se lopta odbila…

Igrač više na terenu i dva pogotka više na semaforu omogućili su momčadi Orijenta 1919 završnicu bez stresova i prilika, piše Sportcom.hr.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari