DUBOKO PLAVETNILO Goran Čolak postao pobjednik AIDA Svjetskog dubinskog prvenstva

Hrvatski reprezentativac u ronjenju na dah, višestruki svjetski prvak i rekorder Goran Čolak je zadnjeg dana AIDA Svjetskog dubinskog prvenstva u Limassolu na Cipru srušio i posljednji nacionalni rekord u disciplini FIM – ronjenje u dubinu bez peraja uz povlačenje po konopu – u kojoj je zaronom od 98 m osvojio četvrto mjesto.

Na ovaj način Čolak je postao i ukupni pobjednik natjecanja po zbroju bodova u sve tri discipline te će primiti nagradu u sjećanje na Nataliju Molčanovu, slavnu sportašicu i roniteljicu-rekorderku koja je nedavno nestala u jednome dubinskom zaronu. Hrvatski je ronilac prvi koji će primiti ovu prestižnu nagradu koja će se u budućnosti dodjeljivati za najveće sportske rezultate u ronjenju na dah. Čolak je ujedno od danas i nositelj svih nacionalnih rekorda u svim disciplinama ronjenja na dah – i u bazenu i u dubinu, javlja Hina.

William Trubridge danas je osvojio zlato, Miguel Lozano srebrno, a Mateusz Malina broncu.

Nakon što je tri puta zaredom bio neslužbeni ukupni pobjednik tri bazenska svjetska prvenstva zaredom, Čolak će tako na svom prvom dubinskom svjetskom prvenstvu i službeno primiti priznanje za sve dosadašnje iznimne sportske rezultate.

Nakon brojnih protesta i odluka komisije na rubu regularnosti, ranije diskvalificiranom Stigu Prydsu iz Danske ipak je dopušten ponovljeni zaron disciplini CNF (ronjenje u dubinu bez peraja – Constant No Fins) nakon kojeg mu je dodijeljeno treće mjesto u toj disciplini. Tako je Čolak zauzeo četvrto mjesto u CNF-u zaronom od 71 m i za 11 metara popravio dosadašnji nacionalni rekord od 60 m kojeg je držao Tomo Vrdoljak.

U disciplini CWT (ronjenje u dubinu s perajama) Čolak je osvojio srebrnu medalju i postavio novi nacionalni rekord zaronom od 108 m.

Nakon AIDA Svjetskog prvenstva na Cipru, naš ronilac putuje na prvo Svjetsko dubinsko prvenstvo u organizaciji CMAS-a, druge najveće organizacije za ronjenje na dah na svijetu. Natjecanje se održava početkom listopada na otoku Ischia u Italiji.

DIGITAL CAMERA
DIGITAL CAMERA

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari