EP U RUKOMETU: Babić otkrio što planira popraviti u igri Hrvatske za utakmicu protiv Norveške

Izbornik Željko Babić te rukometaši Ivan Stevanović i Igor Karačić prokomentrali su utakmicu protiv Bjelorusije i najavili sutrašnji susret protiv Norveške

Nakon pobjede protiv Bjelorusije i uspješnog otvaranja Europskog prvenstva, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić otkrio je što planira promijeniti u igri Hrvatske, a jedan od ključnih problema naveo je slabu igru s igračem manje.

“To može biti jako bitan segment jer smo imali dosta isključenja, to ne smijemo zanemariti. Prva stvar koju ćemo napraviti na treningu je igra s igračem manje, da znamo tko što treba raditi. Trebamo popraviti protok lopte. Lopta nam je spora, igramo puno s vođenjem. Voli bih to popraviti, ne znam možemo li, ali volio bih da je protok lopte brži. Pretpostavka je da nećemo imati takav luksuz da igramo jedno poluvrijeme rezervirano, a da drugo stisnemo. Volio bih da od prve minute imamo dominaciju i jaki ritam”, rekao je izbornik Babić na današnjoj konferenciji.

Dodao je je i kako je komunikacija s igračima dobra, i na terenu i na klupi.

“Imamo kompaktnu grupu ljudi koja vjeruje i zna da može”, rekao je Babić.

Vratar Ivan Stevanović složio se s većinom onoga što je rekao izbornik Babić.

“U prvom poluvremenu smo imali malo manje agresivnosti, no kasnije u drugom poluvremenu, ulaskom Jakova, smo ju pojačali. Moje je bilo kasnije samo da sve ispratim. Čim smo dobili malo sigurnosti u obrani, onda je išlo lakše u napadu, zabijali smo lakše. Ako obrana i dalje bude tako gusta i stabilna, onda je naravno lakše i golmanima braniti. U prvom poluvremenu, prvih 15-ak minuta, sigurno nije bilo tako”, rekao je Stevanović.

Igor Karačić se osvrnuo na utakmicu koja slijedi, u kojoj igramo protiv Norveške.

“Odlična su ekipa, sa dosta različitih vrsta igrača, različiti šuteri. Najveću pažnju moramo posvetiti njihovoj lijevoj strani, gdje su Saosen i Hansen. Od njih sve kreće i odlični su igrači. Naša obrana je takva da uvijek zatvaramo pet igrača, a šestog puštamo. I ako sutra to sve bude ličilo na nešto, ako budemo zatvarali kako nam je izbornik svima zacrtao, neće biti problema. Sve će zavisiti od nas. Oni imaju tu jednu tečnu igru, brzi protok lopte i ako imt o zaustavimo mislim da neće biti velikih problema. Ako ih pustimo, uđemo u njihov mlin, nećemo imati šanse”, rekao je Karačić.
Vijesti.hr

Foto: twitter/HRS

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari