EURO 2020

EURO 2020 Vatreni doznali suparnika u osmini finala: To je “probuđena” Španjolska!

Idi na originalni članak
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Rasplet u skupini E danas je bio jako bitan za hrvatsku reprezentaciju jer će Hrvatska igrati upravo protiv drugoplasiranog iz ove skupine u osmini finala u Kopenhagenu

Oglas

Hrvatska nogometna reprezentacija će 28. lipnja u Kopenhagenu u osmini finala Europskog prvenstva igrati protiv Španjolske koja je pobjedom 5-0 nad Slovačkom u Sevilli mjesto među 16 najboljih izborila kao drugoplasirana reprezentacija skupine E, a prvo mjesto osvojila je Švedska pobijedivši s 3-2 Poljsku u Sankt Peterburgu.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Stigao je i rasplet skupine E te je poznato s kim će Hrvatska u ponedjeljak u Kopenhagenu igrati za plasman u četvrtfinale Eura. Bit će to reprezentacija Španjolske, ali nakon prave drame!

Španjolci su deklasirali Slovake 5:0 i svoj dio posla su obavili, ali Švedska je nakon sat vremena protiv Poljaka imala 2:0 i držala je čvrsto prvo mjesto te gurala Furiju na Hrvatsku.

No, kad se očekivalo da je to kraj priče, Lewandowski je zabio za 1:2, a šest minuta prije kraja zabio je, činilo se tada za veliki remi koji Hrvatsku vodi na Švedsku.

No, u 94. minuti je Claesson zabio za 3:2 za Švedsku i Hrvatsku poslao na Furiju.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Bit će to izrazito težak izazov za Vatrene, a prođu li dalje u četvrtfinalu bi se lako mogla dogoditi repriza finala SP-a u Rusiji. Naravno, ako večeras Francuzi dobiju Portugalce i prođu dalje kao prvi.

U tom slučaju Francuze u osmini finala čeka obračuna sa Švicarskom ili Ukrcajnom, ovisno o konačnom poretku trećeplasiranih. To bi se četvrtfinale igralo u petak 2. srpnja u St. Petersburgu. U eventualnom polufinalu potencijalno pobjedniku ovog dvoboja prijete Belgija i Italija, a u finalu, Nizozemska ili Engleska. Ovisno o tome kako će se razriješiti drugi dio ždrijeba. No to su za sada samo kalkulacije.

Exit mobile version