SJAJNA UTRKA HRVATSKE SKIJAŠICE

Fantastična Leona Popović ostvarila rezultat karijere! U slalomu Svjetskog kupa u austrijskom Schladmingu osvojila šesto mjesto

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Rezultat karijere skijašica iz Mrkoplja i rođena Riječanka Leona Popović ostvarila je u austrijskom Schladmingu

U pravoj drami u drugoj vožnji ukupnu pobjedu ostvarila je Amerikanka Mikaela Shiffrin  ispred najveće suparnice Petre Vlhove, dok je Leona Popović osvojila šesto mjesto, nakon što je u prvoj vožnji bila 12.! Ovime je Leona Popović ostvarila najbolji rezultat za hrvatsko žensko skijanje u posljednjih 12 godina.

Amerikanki Mikaeli Shiffrin je to 47. slalomska pobjeda u karijeri! Imala je ukupno vrijeme nakon dvije vožnje 1:32.66, oratila ju je Petra Vlhova iz Slovačke (+0.15) koja je ovim drugim mjestom osigurala slalomski globus. Lena Duerr iz Njemačke je bila treća (+0.93) dok je Popović za prvim mjestom zaostala 1.37 sekundi.

Prva vožnja

Petra Vlhova, najbolja slovačka skijašica i vodeća slalomašica svijeta ostvarila je najbolje vrijeme (45.28 sekundi) u prvoj vožnji slaloma za Svjetski kup u austrijskom Schladmingu.

Leona Popović je za njom zaostala 1.14 sekundi i u drugu vožnju ušla s 12. rezultatom, što je njen najbolji rezultat karijere nakon prve vožnje.

Podsjetimo, Popović je do sada najbolji rezultat karijere ostvarila na Snježnoj kraljici na Sljemenu gdje je osvojila sedmo mjesto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari