SVJETSKI SKIJAŠKI KUP

Fantastični Filip Zubčić odličan drugi u mitskom Adelbodenu!

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Nakon prve veleslalomske vožnje u utrci Svjetskog kupa Zubčić je bio treći, no odličnom drugom vožnjom uspio je popraviti plasman. Pobjedu je odnio Francuz Alexis Pinturault

Nakon što je odradio sjajan slalom na Sljemenu i završio kao peti, Filip Zubčić zaputio se za Adelboden gdje je danas na rasporedu bio veleslalom. Hrvatski skijaš bio je odličan treći nakon prve vožnje, da bi u drugoj još popravio svoj plasman i osvojio “brdo” novih bodova u utrci za što boljim ukupnim plasmanom!

Filip Zubčić potvrdio je izvrsnu formu i u prvoj veleslalomskoj vožnji u Adelbodenu. Ostvario je treće vrijeme, drugoplasirani Marco Odermatt bježao mu svega sekundu, ali zato je vodeći Alexis Pinturault odmakao daleko s gotovo sekundom prednosti.

Francuz je gotovo savršeno odradio prvu vožnju gdje je ostavio drugoplasiranog Odermatta iza sebe čak 96 stotinki dok je Zubčić jedini uz Švicarca bio unutar sekunde zaostatka.

Zubčić na kraju osvojenim drugim mjestom može biti prezadovoljan, ponovno je u konkurenciji i za “mali” veleslalomski Kristalni globus, dok u ukupnom poretku skijaša također stoji odlično!

Zubčić je smanjio zaostatak za vodećim Odermattom u ukupnom poretku veleslaloma. Sada ima 288 bodova, 62 manje od spomenutog Švicarca i 52 manje od Alexisa Pinturaulta.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Zubčić je sada četvrti s 375 bodova, 200 manje od Pinturaulta.

Sljedeći veleslalom je već sutra, također u Adelbodenu, a u nedjelju je na rasporedu slalom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari