(NE)OČEKIVANI IZBOR

FIFA NAGRADILA NAJBOLJE NA SVIJETU: Messi dobio nasljednika, izabrana najbolja momčad, trener i gol sezone!

Screenshot

Velika konkurencija bila je i za nagradu za najboljeg trenera na svijetu, a ponio ju je trener Liverpoola Jürgen Klopp, koji je nadmašio Marcela Bielsu i Hansija Flicka

Krovna međunarodna nogometna organizacija FIFA dodijelila je svoju nagradu “The Best“ nogometašicama, nogometašima te trenerima koji u ovoj godini bili najbolji na svijetu.

Nagradu koja je privukla najviše pažnje, onu za najboljeg nogometaša na svijetu, ponio je poljski napadač Robert Lewandowski, koji je nagradu uzeo ispred Cristiana Ronalda i Lionela Messija, koji je nagradu uzeo prošle godine.

U sezoni 2019/2020 Lewandowski je u dresu Bayerna odigrao 47 utakmica u kojima je postigao 55 pogodaka i upisao 10 asistencija te je bio ključni igrač Bavaraca u pohodu na osvajanje Bundeslige, Kupa Njemačke i Lige prvaka.

Za reprezentaciju Poljske je u 2019. i 2020. godini odigrao 14 utakmica u kojima je postigao osam pogodaka.

Klopp najbolji trener

Velika konkurencija bila je i za nagradu za najboljeg trenera na svijetu, a ponio ju je trener Liverpoola Jürgen Klopp, koji je nadmašio Marcela Bielsu i Hansija Flicka.

Za najboljeg vratara proglašen je Manuel Neuer, no čudno je da nije uvršten u najbolju jedanaestorku svijeta u koju su odabrani: Alisson, Trent Alexander-Arnold, Virgil Van Dijk, Sergio Ramos, Alphonso Davies, Kevin de Bruyne, Thiago Alcantara, Joshua Kimmich, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Robert Lewandowski.

Nagradu Ferenc Puškaš za najbolji gol dobio je napadač Tottenhama Son, i to za onaj poznati slalom protiv Burnleya. Na FIFA-inoj stranici možete pogledati koji su sve golovi bili nominirani za nagradu Puškaš.

Bronze najbolja nogometašica

Najboljom nogometašicom na svijetu proglašena je Lucy Bronze, najbolja golmanica je Sarah Bouhaddi, dok je najboljom trenericom proglašena Sarina Wiegman. U najbolju jedanaestorku ženskog nogometa uvrštene su: Christiane Endler, Lucy Bronze, Wendie Renard, Millie Bright, Delphine Cascarino, Barbara Bonansea, Veronica Boquete, Megan Rapinoe, Pernille Harder, Vivianne Miedema i Tobin Heath.

Marivaldo Francisco da Silva proglašen je najboljim navijačem, a 17-godišnji Mattia Agnese dobio je FIFA-inu nagradu za fair-play jer je na utakmici mlađih kategorija spasio život igraču koji je pao u nesvijest.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari