NEUVLJERLJIVA PREDSTAVA RIJEKE

Argentinac Mierez torpedirao Rijeku u Osijeku, “pomogao” i Nevistić

Pixsell

Riječani su odigrali još jednom neuvjerljivo, u čemu su konstantni posljednjih tjedana. Ono malo prilika za gol nisu znali iskoristiti, a golove suparniku su – darovali

OSIJEK – RIJEKA 2:0 (1:0)

OSIJEK – Stadion Gradski vrt. Utakmica 22. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Duje Strukan (Split). Bez gledatelja.

Strijelci: 1:0 Mierez (25), 2:0 Mierez (69)

OSIJEK: Ivušić, Škorić, Cheberko, D. Lončar, I. Silva, Kleinheisler, Žaper, Brlek (od 12′ Jugović), Miloš, Mierez, Bohar (od 71′ Erceg)

RIJEKA: Nevistić, Escoval, Galović, Arsenić, Tomečak (od 77′ Pavičić), Mudražija, Čerin, S. Lončar (od 58′ Drmić), Vukčević (od 72′ Štefulj), Andrijašević (od 77′ Murić), Kulenović (od 72′ Menalo)

Iako znamo da su Riječani željeli puno više, i izjave trenera Rožmana uoči puta u Osijek kao da u startu nisu ulijevale previše nade da bi se Rijeka s gostovanja u Osijeku mogla vratiti s ičim drugim osim s – par golova u svojoj mreži.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek je odigrao taman onoliko koliko je trebalo za pobjedu. Rijeci je nedostajalo ambicije. Pavičić, Murić i Drmić utakmicu su započeli s klupe, a Osijek je pokazao individualnu kvalitetu više, makar u onih nekoliko poteza argentinskog internacionalca u svojim redovima – Ramona Miereza. Mierezu je kod postizanja njegova drugog gola asistirao – Nevistić. I to dovoljno govori o igri Rijeke danas u utakmici koja je samo nominalno nalikovala derbiju kola…

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek je mogao povesti već u 5. minuti. Silva je ubacio s desne strane, Miloš je pucao glavom, lopta se odbila od vratnice, Mierez je bio blizu, ali obrana Rijeke uspjela je očistiti opasnost.

U 10 minuti i Rijeka je imala veliku priliku! Jednu dugu loptu Andrijašević je prebacio glavom za Lončara koji se sjurio prema golu, tukao po lopti s ruba 16 metara, ali Ivušić je obranio!

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

U 21. minuti Lončar je sjajno odigrao loptu za Kulenovića, ali Ivušić je istrčao s gola i na vrijeme otklonio opasnost.

I u 25. minuti obrana Rijeke je pokleknula: Jugović je izveo korner, Škorić je pucao glavom, a Mierez je ostao sam pred golom i skrenuo loptu u mrežu.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Samo minutu kasnije Čerin je pokušao s dvadesetak metera, ali nije bilo preciznosti…

Ni drugo poluvrijeme nije donijelo bolju igru i više uzbuđenja. U 53. minuti Žaper je odlično ubacio, Kleinheisler je natrčao, ali udarac je otišao preko gola. Nekoliko trenutaka prije udarac Silve završio je u bloku.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

U 67. Čerin je ubacio iz slobodnog udarca, Kulenović je zahvatio loptu glavom, ali nije bilo opasnosti za gol Osijeka.

Dvije minute kasnije pobjednik je odlučen! Katastrofalno je pogriješio vratar Rijeke Nevistića koji je izašao s vratiju kako bi presjekao jednu dugu loptu upućenu na rub šesnaesterca. No umjesto ispucavanja lopte, pokušao ju je smiriti ali je to učinio jako loše, “serviravši je” napadaču domaćih. Pogrešku je iskoristio Mierez i poslao loptu u praznu mrežu…

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Rožman je tek tada u igru ubacio Štefulja, Menala, Pavičića i Murića – čini se prekasno…

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari