PRVA HNL

Galerija | Bijeli (pre)lako pali u Maksimiru; Dinamo raspoloženije ušao u nastavak prvenstva

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

Nogometaši Rijeke prošle jeseni su nas oduševili nekim izvedbama protiv Dinama u Maksimiru, ne zaboravimo i veliku pobjedu u polufinalu Kupa Hrvatske, no večeras im ništa nije polazilo za nogom

DINAMO-RIJEKA 2:0 (2:0)

ZAGREB – Stadion Makskimir. Utakmica 21. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Igor Pajač (Zelina). Gledatelja: 4194.

Strijelci: 1:0 Šutalo (22), 2:0 Oršić (43)

DINAMO: Livaković – Theophile, Šutalo, Perić (od 53′ Franjić), Ristovski, Ademi, Ivanušec, Mišić, Bočkaj, Andrić (od 65′ Tolić), Oršić.

RIJEKA: Labrović – Čestić, Velkovski, Krešić, Braut (od 57′ Ampem), Selahi (od 67′ Lepinjica), Čerin, Vukčević, Vučkić (od 57′ Pavičić), Murić (od 67′ Obregon), Drmić.

Rijeka je u četvrtom ogledu protiv Dinama ove sezone doživjela prvi poraz.

Većim dijelom utakmice posve bezopasni po gol Dinama, bijeli su prikazali neočekivano blijedu igru, pogotovo u svjetlu prošlojesenskih vrlo dobrih i odličnih izdanja u Dinamovu dvorištu.

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

Bez jasne ideje u igri, nesigurni u obrani i bezopasni u napadu, Riječani čini se plaćaju danak velikim izmjenama u igračkom kadru u prvenstvenoj pauzi. Trener Goran Tomić, ako je suditi po večerašnjoj utakmici, još nije stigao ukomponirati na pravi način nove igrače, dok su neki dojučerašnji prvotimci ostali izvan prvih 11 (Ampem, Abass, Pavičić…).

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

Već u prvom poluvremenu sve je bilo riješeno glede konačnog ishoda utakmice – vidljivo je bilo da Rijeka nema snage ni plana kako eventualno sustići vodstvo Dinama od 2:0.

U 22. minuti Šutalo je zabio za vodstvo Dinama. Nakon ubačaja Oršića s lijeve strane tukao je Andrić a obranio je Labrović. Na odbijenu loptu naletio je Šutalo i pospremio je u mrežu. Sudac je svirao zaleđe Andrića, no nakon VAR-a je promijenio odluku.

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

U 43. minuti Ivanušec je pretrčao Velkovskog i gurnuo za Oršića, koji je ostao sam i lako pogodio pored nemoćnog Labrovića.

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

Na početku utakmice, u četvrtoj minuti greška u obrani Dinama otvorila je prostora za Murića na desnoj strani, ali pokušaj ubačaja završio je u rukama Livakovića.

Dinamo je uzvratio tri minute kasnije, oštar ubačaj Oršića prošao je kroz peterac, ali Andrić nije bio dovoljno brz.

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

Dinamo je imao posjed lopte, ali bez izrazitih prilika na otvaranju utakmice. U 18. minuti Murić je pokušao s s 25 metara, lopta je išla u vratara Dinama.

Dvije minute kasnije i dobar udarac Čerina s 25 metara otišao je preko gola.

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

U 28. minuti Labrović je još jednom sjajno reagirao obranivši udarac Ademija. U 35. minuti Rijeci se otvorila odlična prilika, ali udarac Čerina s 15 metara blokirao je Theophile.

U 42. minuti Oršić je primio loptu i ostao sam pred golom Rijeke, Labrović je odličnom reakcijom sačuvao mrežu.

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

U 56. minuti Vučkić je progirao Murića koji je oštro ubacio u kazneni prostor. Theophile nije dobro reagirao, ali Drmić nije uspio kvalitetno pucati.

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari