BEZ POBJEDE NA RUJEVICI

Bijelima samo bod, Slaven “isplivao” neporažen s kišom natopljene Rujevice

Foto: Mateo Levak/Riportal

Unatoč izuzetno teškim uvjetima za igru, na kišom natopljenoj Rujevici Rijeka i Slaven odigrali su vrlo dobru prvenstvenu utakmicu

RIJEKA – SLAVEN BELUPO 1:1 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 24. kola Hrbatski telekom Prve lige. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Bez gledatelja.

Strijelci: Andrijašević (52), 1:1 Bruggen (75)

RIJEKA: Nevistić, Tomečak, Capan, Galešić, Štefulj, Pavičić (od 71′ Mudražija), Lončar, Murić, Andrijašević, Menalo (od 46′ Čerin), Drmić (od 71′ Kulenović)

SLAVEN BELUPO: Filipović, H. Kim, Van Bruggen, Božić, Bosec, Glavčić, Paracki, Lulić, Goda, Iličić, Knoll

Trener bijelih Goran Tomić debitirao je na Rujevici remijem, a za Rijeku je ovo šesta uzastopna domaća utakmica u kojoj nije pobijedila. Bijeli su večeras izgarali na terenu od velike želje da napokon prekinu taj “post”, no ponovno nisu uspjeli doći do tri boda.

Grozni vremenski uvjeti i kišom natopljen travnjak, obično se kaže, prednost su za gostujuće momčadi koje više brinu o obrani, a hendikep su za domaće ekipe. No ne može se poreći da je Slaven Belupo večeras bio ravnopravan suparnik bijelima, a u mnogim situacijama činilo se da su se i bolje snašli na “brzoj”, mokroj travi.

Slaven Belupo zaprijetio je udarcem Torlesa Knolla u 15. minuti. Sjajnom obranom Rijeku je spasio Ivan Nevistić. Rijeka je prvi put ozbiljnije zaprijetila u 28. minuti udarcem Stjepana Lončara s 20-ak metara, Ivan Filipović je to iskusno boksao u korner.

U 39. minuti je Luka Menalo tukao s desetak metara, međutim, kišom natopljeni teren zaustavio je tu loptu koju je Filipović lako pokupio.

Rijeku je u vodstvo u 52. minuti doveo kapetan Franko Andrijašević. Murić je lijepo ubacio, a Andrijašević sjajno poentirao glavom za prekid niza od 495 minuta bez prvenstvenog gola!

Odmah potom, u  54. minuti Karlo Lulić pokušao je iz blizine, Nevistić je to kvalitetno obranio. Dvije minute poslije Knoll ima šansu izjednačiti udarcem glavom poslije centaršuta Nemanje Glavčića s lijeve strane, taj udarac završio je pored gola.

I kada se činilo da će bijeli ipak doći do pobjede, u 75. minuti uslijedio je šok!

Bila je to lijepa akcija gostiju – jednu dugu loptu Lulić je spustio za van Bruggena koji je uputio sjajan udarac, s poziije par metara unutar kaznenog prostora. Lopta upućena po brzoj, mokroj travi bila je jednostavno neuhvatljiva za Nevistića!

U posljednjih desetak minuta obje momčadi pokušavale su nekako doći do pobjede, ali rezultat se nije mijenjao do kraja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari