BEZ POBJEDE NA RUJEVICI

Bijelima samo bod, Slaven “isplivao” neporažen s kišom natopljene Rujevice

Idi na originalni članak
Foto: Mateo Levak/Riportal

Unatoč izuzetno teškim uvjetima za igru, na kišom natopljenoj Rujevici Rijeka i Slaven odigrali su vrlo dobru prvenstvenu utakmicu

Oglas

RIJEKA – SLAVEN BELUPO 1:1 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 24. kola Hrbatski telekom Prve lige. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Bez gledatelja.

Strijelci: Andrijašević (52), 1:1 Bruggen (75)

RIJEKA: Nevistić, Tomečak, Capan, Galešić, Štefulj, Pavičić (od 71′ Mudražija), Lončar, Murić, Andrijašević, Menalo (od 46′ Čerin), Drmić (od 71′ Kulenović)

SLAVEN BELUPO: Filipović, H. Kim, Van Bruggen, Božić, Bosec, Glavčić, Paracki, Lulić, Goda, Iličić, Knoll

Trener bijelih Goran Tomić debitirao je na Rujevici remijem, a za Rijeku je ovo šesta uzastopna domaća utakmica u kojoj nije pobijedila. Bijeli su večeras izgarali na terenu od velike želje da napokon prekinu taj “post”, no ponovno nisu uspjeli doći do tri boda.

Grozni vremenski uvjeti i kišom natopljen travnjak, obično se kaže, prednost su za gostujuće momčadi koje više brinu o obrani, a hendikep su za domaće ekipe. No ne može se poreći da je Slaven Belupo večeras bio ravnopravan suparnik bijelima, a u mnogim situacijama činilo se da su se i bolje snašli na “brzoj”, mokroj travi.

Slaven Belupo zaprijetio je udarcem Torlesa Knolla u 15. minuti. Sjajnom obranom Rijeku je spasio Ivan Nevistić. Rijeka je prvi put ozbiljnije zaprijetila u 28. minuti udarcem Stjepana Lončara s 20-ak metara, Ivan Filipović je to iskusno boksao u korner.

U 39. minuti je Luka Menalo tukao s desetak metara, međutim, kišom natopljeni teren zaustavio je tu loptu koju je Filipović lako pokupio.

Rijeku je u vodstvo u 52. minuti doveo kapetan Franko Andrijašević. Murić je lijepo ubacio, a Andrijašević sjajno poentirao glavom za prekid niza od 495 minuta bez prvenstvenog gola!

Odmah potom, u  54. minuti Karlo Lulić pokušao je iz blizine, Nevistić je to kvalitetno obranio. Dvije minute poslije Knoll ima šansu izjednačiti udarcem glavom poslije centaršuta Nemanje Glavčića s lijeve strane, taj udarac završio je pored gola.

I kada se činilo da će bijeli ipak doći do pobjede, u 75. minuti uslijedio je šok!

Bila je to lijepa akcija gostiju – jednu dugu loptu Lulić je spustio za van Bruggena koji je uputio sjajan udarac, s poziije par metara unutar kaznenog prostora. Lopta upućena po brzoj, mokroj travi bila je jednostavno neuhvatljiva za Nevistića!

U posljednjih desetak minuta obje momčadi pokušavale su nekako doći do pobjede, ali rezultat se nije mijenjao do kraja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Exit mobile version