BRAVO RIJEKA! Visokom pobjedom u Puli Bijeli se priključili vrhu Prve HNL!

Idi na originalni članak
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Bijeli su u važnoj utakmici, nakon niza remija, ostvarili toliko željenu prvenstvenu pobjedu golovima Andrijaševića (6), Lončara i Murića (77)

Oglas

ISTRA – RIJEKA 0:3 (0:2)

PULA – Stadion Aldo Drosina. Utakmica 9. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Igor Pajač (Sv. I. Zelina). Gledatelja: 2797.

Strijelci: 0:1 Andrijašević (6), 0:2 Lončar (45), 0:3 Murić (77)

ISTRA 1961: Čondrić, Grujević, Tomašević, Bosančić, Pavić, Galilea, Ivančić, Stefan Lončar (Močinić, 77), Gržan, Perić-Komšić (Obeng, 59), Ćuže

RIJEKA: Prskalo, Kvržić, Župarić, Escoval, Tomečak, Stjepan Lončar, Halilović (Pavičić, 78), Acosty (Murić, 59), Andrijašević, Gorgon, Puljić (Čolak, 73)

Bijeli su s velikim autoritetom riješili pitanje pobjednika, usuđujemo se reći, već na početku utakmice kada je Andrijašević ranim pogotkom “načeo” Puljane. U 6. minuti Acosty je snažno uputio loptu prema vrataru Istre Čondriću, ovaj je kratko odbio a Andrijašević je – kao i toliko puta do sada – bio na pravom mjestu te neobranjivo pogodio mrežu.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Drugi najvažniji trenutak utakmice dogodio se u 40. minuti kada je Antonio Ivančić zbog simuliranja zaradio drugi žuti i isključujući karton te je svoju momčad ostavio na cjedilu, s igračem manje, sve do kraja utakmice.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Iskoristila je Rijeka brojčanu nadmoć vrlo brzo, već u 45. minuti kada je Lončar dugom loptom sjajno pronašao Andrijaševića. Veliko riječko pojačanje smirio je loptu i pričekao dolazak sugirača, a u najboljoj poziciji našao se upravo Lončar kojem je Andrijašević vratio loptu koju je Lončar smireno poslao u mrežu.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

“Točku na i” sigurne pobjede Rijeke stavio je Murić koji je u igru ušao u 59. minuti umjesto Acostyja. U 77. minuti Andrijašević je povukao kontru, u pravom trenutku odigrao za Murića koji je lakoćom svojstvenom profinjenom igraču lijepo poentirao!

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Pobjedom u Puli Bijeli su se, s utakmicom manje, priključili vrhu Prve HNL!

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Po završetku utakmice trener Riječana Igor Bišćan na terenu se izgrlio s igračima Rijeke i nekoliko službenih osoba, što bi moglo značiti da vjerojatno imaju osnova neslužbene vijesti koje su se pojavile uoči same utakmice kako je Bišćanu ovo posljednja utakmica na klupi Bijelih. Više o tome nakon konferencije za medije nakon utakmice.

Igor Bišćan napušta klupu HNK Rijeke, Damir Mišković već ima novo rješenje?

Exit mobile version