PRVA HNL

BRILJANTNA POBJEDA RIJEKE NA POLJUDU! Drmić, Vučkić i Krešić istaknuli kandidaturu bijelih za sam vrh Prve HNL!

Idi na originalni članak
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bijeli, večeras u ‘bordo’ gostujućoj garnituri dresova, su odigrali taktički savršeno i igrački nadahnuto prvo poluvrijeme na Poljudu. Odlična predstava rezultirala je i dvama pogocima snalažljivih i preciznih Drmića i Vučkića u tom dijelu igre

Oglas

HAJDUK – RIJEKA 1:3 (0:2)

SPLIT – Stadion Poljud. Utakmica 25. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Gledatelja: 15.000.

Strijelci: 0:1 Drmić (17), 0:2 Vučkić (33), 1:2 Livaja (69), 1:3 Krešić (86)

HAJDUK: Subašić, Katić, Elez, Ferro, Lovrencsics (od 46′ Mikanović), Vuković (od 46′ Fossati), Grgić, Melnjak, Sahiti, Livaja, N. Kalinić

RIJEKA: Labrović, Velkovski, Krešić, Smolčić, Solano, Selahi, Čerin, Ampem, Pavičić, Vučkić, Drmić

Nogometaši Rijeke pobijedili su Hajduk 3:1 u utakmici 25. kola Hrvatski telekom Prve lige nanijevši splitskom sastavu prvi poraz nakon deset prvenstvenih utakmica. Rijeka je ujedno stigla do pete pobjede u posljednjih šest gostovanja u Splitu.

Igrači Rijeke još su jednom pokazali da uživaju igrati na stadionu na kojem mnoge druge momčadi ‘spuštaju gaće’. U leđa im puše i tradicija, u posljednjih desetak godina nemali broj puta vraćali su se s Poljuda s pjesmom na usnama nakon povijesnih pobjeda.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Jedna takva izvojevana je i danas, čime je situacija na vrhu ljestivice Prve HNL zakomplicirana do krajnosti! Kako sada stvari stoje, četiri momčadi – Rijeka, Dinamo, Osijek i Hajduk – do posljednjih par kola prvenstva borit će se za sam vrh ljestvice i titulu prvaka Hrvatske!

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bijeli, večeras u ‘bordo’ gostujućoj garnituri dresova, su odigrali taktički savršeno i igrački nadahnuto prvo poluvrijeme na Poljudu. Odlična predstava rezultirala je i dvama pogocima snalažljivih i preciznih Drmića i Vučkića.

Prvih deset minuta donijelo je ispitivanje snaga, bez ijedne prilike na obje strane.

Onda je uslijedio udarac Kalinića i obrana Labrovića. Rijeka je vrlo brzo preuzela inicijativu i imala je loptu u svom posjedu.

U 17. minuti Rijeka je postigla gol nakon kornera. Nakon velike gužve u petercu Hajduka nakon ubačaja, najbolje se snašao Drmić i pospremio loptu u gol.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

U 21. gužva pred golom Rijeke, na kraju svega Grgić se našao u odličnoj situaciji u kaznenom prostoru, ali riječka obrana požrtvovnim blokom je zaustavila udarac.

Uslijedio je jedan udarac Princea (25′) i onda je stigao drugi gol Rijeke.

U 33. minuti Vučkić postiže gol za 2:0 nakon sjajne lopte Pavičića! Puno toga se desilo u kratko vrijeme pred golom Hajduka. Brzu kontru su odigrali igrači Rijeke, lopta je nakon puno dodavanja igrača Rijeke došla do Pavičića koji sjajno upošljava Vučkića, a ovaj postiže gol za 2:0.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Rijeka je i u drugom poluvremenu pokušavala na isti način kontrolirati zbivanja na travnjaku i to je igračima trenera Tomača uspijevalo sve do 69. minute.

U 51. minuti gužva pred golom Rijeke, Elez je pucao, Labrović brani. Tri minute kasnije Kalinić se našao u odličnoj situaciji, Krešić je blokirao udarac.

U 62. minuti Subašić je loše ispucao loptu, Drmić ju je primio na 16 metara ali udarac je završio u bloku.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon jedne dobre akcije Hajduka Sahiti je pucao s desne strane u šesnaestercu iskosa, lopta se odbila od Krešića a Livaja je lako poentirao udarcem glavom.

U posljednjoj četvrtini utakmice Hajduk je zaigrao s ‘viškom napadača’, u igru su ušli i Biuk i Mlakar, no Rijeka je uspjela iskontrolirati završnicu susreta.

Štoviše, bijeli su zabili još jednom! U 86. minuti utakmice Smolčić je izveo slobodan udarac, Krešić se najbolje snašao između trojice braniča ‘bilih’ i zabio za 3:1!

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na Rujevicu stižu važna tri boda, ali još je slađa pobjeda protiv ljutog rivala na njegovu terenu!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Exit mobile version