PRVA HNL

BRILJANTNA POBJEDA RIJEKE NA POLJUDU! Drmić, Vučkić i Krešić istaknuli kandidaturu bijelih za sam vrh Prve HNL!

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bijeli, večeras u ‘bordo’ gostujućoj garnituri dresova, su odigrali taktički savršeno i igrački nadahnuto prvo poluvrijeme na Poljudu. Odlična predstava rezultirala je i dvama pogocima snalažljivih i preciznih Drmića i Vučkića u tom dijelu igre

HAJDUK – RIJEKA 1:3 (0:2)

SPLIT – Stadion Poljud. Utakmica 25. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Gledatelja: 15.000.

Strijelci: 0:1 Drmić (17), 0:2 Vučkić (33), 1:2 Livaja (69), 1:3 Krešić (86)

HAJDUK: Subašić, Katić, Elez, Ferro, Lovrencsics (od 46′ Mikanović), Vuković (od 46′ Fossati), Grgić, Melnjak, Sahiti, Livaja, N. Kalinić

RIJEKA: Labrović, Velkovski, Krešić, Smolčić, Solano, Selahi, Čerin, Ampem, Pavičić, Vučkić, Drmić

Nogometaši Rijeke pobijedili su Hajduk 3:1 u utakmici 25. kola Hrvatski telekom Prve lige nanijevši splitskom sastavu prvi poraz nakon deset prvenstvenih utakmica. Rijeka je ujedno stigla do pete pobjede u posljednjih šest gostovanja u Splitu.

Igrači Rijeke još su jednom pokazali da uživaju igrati na stadionu na kojem mnoge druge momčadi ‘spuštaju gaće’. U leđa im puše i tradicija, u posljednjih desetak godina nemali broj puta vraćali su se s Poljuda s pjesmom na usnama nakon povijesnih pobjeda.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Jedna takva izvojevana je i danas, čime je situacija na vrhu ljestivice Prve HNL zakomplicirana do krajnosti! Kako sada stvari stoje, četiri momčadi – Rijeka, Dinamo, Osijek i Hajduk – do posljednjih par kola prvenstva borit će se za sam vrh ljestvice i titulu prvaka Hrvatske!

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bijeli, večeras u ‘bordo’ gostujućoj garnituri dresova, su odigrali taktički savršeno i igrački nadahnuto prvo poluvrijeme na Poljudu. Odlična predstava rezultirala je i dvama pogocima snalažljivih i preciznih Drmića i Vučkića.

Prvih deset minuta donijelo je ispitivanje snaga, bez ijedne prilike na obje strane.

Onda je uslijedio udarac Kalinića i obrana Labrovića. Rijeka je vrlo brzo preuzela inicijativu i imala je loptu u svom posjedu.

U 17. minuti Rijeka je postigla gol nakon kornera. Nakon velike gužve u petercu Hajduka nakon ubačaja, najbolje se snašao Drmić i pospremio loptu u gol.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

U 21. gužva pred golom Rijeke, na kraju svega Grgić se našao u odličnoj situaciji u kaznenom prostoru, ali riječka obrana požrtvovnim blokom je zaustavila udarac.

Uslijedio je jedan udarac Princea (25′) i onda je stigao drugi gol Rijeke.

U 33. minuti Vučkić postiže gol za 2:0 nakon sjajne lopte Pavičića! Puno toga se desilo u kratko vrijeme pred golom Hajduka. Brzu kontru su odigrali igrači Rijeke, lopta je nakon puno dodavanja igrača Rijeke došla do Pavičića koji sjajno upošljava Vučkića, a ovaj postiže gol za 2:0.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Rijeka je i u drugom poluvremenu pokušavala na isti način kontrolirati zbivanja na travnjaku i to je igračima trenera Tomača uspijevalo sve do 69. minute.

U 51. minuti gužva pred golom Rijeke, Elez je pucao, Labrović brani. Tri minute kasnije Kalinić se našao u odličnoj situaciji, Krešić je blokirao udarac.

U 62. minuti Subašić je loše ispucao loptu, Drmić ju je primio na 16 metara ali udarac je završio u bloku.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon jedne dobre akcije Hajduka Sahiti je pucao s desne strane u šesnaestercu iskosa, lopta se odbila od Krešića a Livaja je lako poentirao udarcem glavom.

U posljednjoj četvrtini utakmice Hajduk je zaigrao s ‘viškom napadača’, u igru su ušli i Biuk i Mlakar, no Rijeka je uspjela iskontrolirati završnicu susreta.

Štoviše, bijeli su zabili još jednom! U 86. minuti utakmice Smolčić je izveo slobodan udarac, Krešić se najbolje snašao između trojice braniča ‘bilih’ i zabio za 3:1!

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na Rujevicu stižu važna tri boda, ali još je slađa pobjeda protiv ljutog rivala na njegovu terenu!

Standings provided by SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari