BIJELI BOLJI U DERBIJU!

Brojčano oslabljenoj Rijeci bod u žestokom derbiju; Bijeli vrlo dobro odigrali samo dva dana nakon teške utakmice u Napulju!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Rijeka je tempom i htijenjem odigrala utakmicu iznad svih očekivanja – još u četvrtak navečer desetkovani bijeli igrali su u Napulju svoju najtežu utakmicu u ovogodišnjem izdanju Europske lige

RIJEKA – OSIJEK 1:1 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 13. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Bez gledatelja.

Strijelci: 1:0 Andrijašević (64), 1:1 (Bočkaj (83)

RIJEKA: Nevistić, Galović, Halilović, Pavičić, Velkovski, Čerin (od 43′ Murić), Andrijašević, Štefulj, Tomečak, Smolčić, Kulenović (od 77′ Lepinjica)
OSIJEK: Ivušić, Silva, Majstorović (od 71′ Bočkaj), Ndockyt (od 46′ Lončar), Mierez, Žaper, Jurčević, Škorić, Pilj, Bohar (od 71′ Erceg), Vuković (od 77′ Kleinheisler)

U 64. minuti utakmice Smolčić je ubacio s velike udaljenosti s lijeve strane, obrana Osijeka nije dobro reagirala, Andrijašević je spretno primio loptu i majstorski poentirao!

Dogodilo se to samo dvije minute nakon velike, stopostotne prilike Murića. Murić i Kulenović izigrali su duplim pasom obranu Osijeka, Murić je izbio sam pred gol, ali Ivušić je obranio njegov udarac!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Da sve bude zanimljivije, ovaj najbolji period igre Rijeke – govorimo o sredini drugog poluvremena – dogodio se kada su bijeli bili brojčano osalabljeni. Drugi žuti, isključujući karton u 59. minuti dobio je Domagoj Pavičić pa su trenber Rožman i igrači “u letu” morali na travnjaku pronaći pravu formaciju kojom će se usprotstaviti brojčano nadmoćnim gositma iz Osijeka.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Nažalost, manjak igrača na terenu bio je uzrokom što izmoreni Riječani ipak zadnjih deset minuta nisu mogli ispratiti tempo kojeg je nametnuo Osijek. U 83. minuti prekrasan gol zabio je Petar Bočkaj. Jednu brzu kontru Osijeka okončao je udarcem s 20 metara, lopta je bila neuhvatljiva za inače odličnog Nevistića!

Kada se utakmica sagleda u cjelini, može se reći da je Rijeka tempom i htijenjem odigrala utakmicu iznad svih očekivanja! Ne zaboravimo, još u četvrtak navečer desetkovani bijeli igrali su u Napulju svoju najtežu utakmicu u ovogodišnjem izdanju Europske lige, protiv europske top-momčadi koja je tehnički, fizički i taktički ipak stepenicu više od bilo kojeg hrvatskog prvoligaša. A Rijeka je tu utakmicu odigrala vrlo solidno, pokazujući u nekim elementima i trenucima igre u Napulju poteze i taktička rješenja koja itekako mogu zadovoljiti i struku i navijače.

Rijeka je jednako “gladna” bodova bila i večeras, protiv ambicioznih Osječana pokazavši trkom, željom, spremnošću i nogometnom vještinom možda i najbolju ovojesensku predstavu. Prava je šteta što se ovakve utakmice “prave prvenstvene”, u ovim ružnim vremenima moraju igrati pred praznim tribinama!

Svakako možemo reći da je prvo poluvrijeme pripalo domaćoj ekipi. Rijeka se bolje snašla u vrlo čvrstom susretu punom “muških” duela i velike borbe pa i ne čudi da je prva značajnija stvar na utakmici žuti karton za Josipa Vukovića.

Nije bilo pogodaka u prvih 45 minuta, ali prema izrazitim šansama pišemo 3:1 za Rijeku. U 15. minuti nakon udarca iz kuta Kulenović prebacuje loptu na peterac, ali tamo Andrijašević nema pravu reakciju. U 26. još jednom domaćin nakon udarca iz kuta, ovaj put Čerin glavo pokraj vrata.

U 34. napokon nešto konkretnije i od Osijeka, Bohar je izbio u situaciju jedan na jedan s Nevistićem nakon duge lopte, ali domaći vratar iz ovog dvoboja izlazi kao pobjednik. Do poluvremena Rijeka ima još jednu priliku koja je gotovo pa zicer, ali Štefulj, nakon ubačaja, glavom puca kraj vrata.

I u drugo poluvrijeme bolje ulazi Rijeka koja prijeti preko Štefulja i Andrijaševića, ali u 59. je domaćinu posao znatno otežan. Naime, Domagoj Pavičić se sudario s Lopom te je ušao neoprezno, a već je imao žuti karton pa mora na ranije tuširanje.

No, to uopće nije omelo domaću ekipu koja gotovo odmah ima dvije stopostotne prilike od kojih ulazi jedna.  U 65. Franko Andrijašević dobrim udarcem tik uz desnu vratnicu trese mrežu i dovodi Rijeku u vodstvo.

Razvodnila se igra nakon toga, a logično je Osijek s igračem više i u zaostatku krenuo pritiskati u potrazi za izjednačenjem. To je stiglo u 83. minuti kad je Petar Bočkaj koji je očito tjelesnom spremom zadovoljio Bjelicu i vratio se u kadar primio loptu na desnoj strani i fantastično pogodio s dvadesetak metara u suprotni kut.

No, odmah potom Rijeka ima zlatnu priliku za novo vodstvo, ali Andrijašević iz sjajne pozicije prvo puca u Ivušića, a onda i pokraj gola pa susret do kraja ostaje na 1:1. Osijek je ovim bodom privremeno preuzeo vrh ljestvice jer ima bod više od Dinama, ali uz dvije utakmice više.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari