ŠOKANTNI POČETAK I ZAVRŠNICA

Derbi della Učka nakon velike borbe završio – remijem

Idi na originalni članak
Foto: Mateo Levak/Riportal

Bijeli su i danas iskazali ogromno htijenje i želju za pobjedom, ali očigledno je da su iz objektivnih i subjektivnih razloga upali u rezultatsku  krizu

Oglas

RIJEKA – ISTRA 1961 1:1 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 21. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik). Bez gledatelja

Strijelci: 0:1 Gržan (5), 1:1 Murić (8)

RIJEKA: Nevistić – Arsenić, Galović, Smolčić, Tomečak, Pavičić, Mudražija, Štefulj, Murić, Andrijašević, Menalo (od 57′ Kulenović)

ISTRA 1961: Lučić, Navarro, Tomašević (od 61′ Bosančić), Šutalo, Gonzalez (od 61′ Hujber), Blagojević, Galilea, Gržan, Perković, Stefan Lončar, Guzina

Odmah po prvom sučevu zvižduku na hladnoj i burom “košenoj” Rujevici bijeli su iskazali veliku želju i glad za pobjedom. Jurnuli su Riječani poput gladnih lavova prema golu Puljana, u želji da što prije izbrišu iz sjećanja nedavni rezultatski posrtaj u susretu s Hajdukom – no po tko zna koji put posljednjih mjeseci morali su po loptu u svojoj mreži već u ranoj fazi utakmice!

Istra 1961 je povela u prvom ozbiljnijem napadu. Bila je to prekrasna akcija gostiju, s nekoliko dodavanja “iz prve” Istrijani su potpuno iz balansa izbacili obranu bijelih, a Šime Gržan se našao sam pred Nevistićem. Brzanac u redovima Istre takve situacije rješava bez greške, preciznim udarcem po lopti pogodio je Nevistićevu lijevu vratnicu od koje se lopta, kao u biljaru, odbila u mrežu. Nevistić je “poludio” na svoju obranu, ali tu se više ništa nije moglo učiniti…

Na sreću bijelih, izjednačenje je stiglo vrlo brzo! U 8. minuti Andrijašević je uspio prenijeti jednu loptu do Murića koji je ušao u kazneni prostor desno iskosa i mirno i precizno, kao u malom nogometu, naciljao i uputio loptu u suprotni kut vratara gostiju Lučića.

Šokovima u ranoj fazi utakmice nije bio kraj! Već u idućoj minuti Gržan je iščeprkao loptu na desnoj strani kaznenog prostora i ubacio, a iz drugog plana ušao je Lončar i poentirao! Nakon provjere VAR-a pogodak je poništen zbog igranja rukom Gržana kojega je lopta pogodila nakon duela sa Arsenićem.

U nastavku prvog poluvremena gledali smo uglavnom izjednačeni dvoboj u kojem je od Riječana, po običaju, najviše pokušavao kapetan Andrijašević. Franko je pokušao zaprijetiti udarcima u 21. 26., 37… minuti, ali nije bilo preciznosti ili bi lopta završila u bloku gostujućih igrača. Ili mu je udarce branio Lučić (43)…

Drugo poluvrijeme otvoreno je pokušajem gostiju – u 49. minuti nakon pogreške Štefulja, Gržan je ponovno krenuo prema golu Rijeke ali u duelu Galovićem nije uspio doći do lopte!

U 53. Andrijašević se još jednom izborio za poziciju i pucao iz okreta, ali vratar Istre bio je na mjestu. u 71. Murić je ubacio iz slobodnog udarca, Arsenić je pucao iz blizine, ali lopta je otišla pored vratnice.

U 74. ponovno velika prilika za Rijeku: nakon kornera, Andrijašević je pucao iz neposredne blizine, no lopta je na gol-crti pogodila Stefana Lončara!

U 80. minuti i gosti su došli do svoje prilike – Blagojević je ostao sam na 16 metara, ali udarac je, na sreću bijelih, otišao preko grede!

Do kraja utakmice i jedni i drugi su pomalo i stihijskim napadima pokušavali doći do pobjede i sva tri boda, no mreže su ostale netaknute.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Exit mobile version