GRCI DOPUTOVALI, NA RUJEVICI OPTIMISTIČNI Kek: Igramo pred svojom publikom sa samo jednim ciljem – prolazak u skupine Lige prvaka!

 Nogometaši Rijeke sutra igraju utakmicu koja bi im mogla donijeti donedavno nezamislive benefite – igranje u skupinama Lige prvaka, ali i iznimno primamljiv financijski „kolač“ koji dolazi u paketu s pobjedom!

Nogometaši Rijeke u utorak dočekuju Olympiacos (Stadion HNK Rijeka, 20.45 sati) u uzvratnoj utakmici playoffa Lige prvaka, možda i najvažnijoj utakmici u klupskoj povijesti koja bi Riječanima mogla donijeti donedavno nezamislive benefite – igranje u skupinama Lige prvaka, ali i iznimno primamljiv financijski „kolač“ koji bi se još i mogao podebljati svakim osvojenim bodom u eventualnih ukupno šest utakmica po skupinama!

Cilj je to od kojeg Riječane nakon poraza 1:2 u Pireju (OVDJE) dijeli samo jedan postignuti pogodak u sutrašnjoj utakmici, uz uvjet „čiste mreže“ iza Sluge ili Prskala u 90 minuta plus sudačka nadoknada. Naravno, u obzir dolazi i svaka pobjeda Bijelih od dva gola razlike, što Keka i njegovu momčad sigurno vodi u povijest.

Cilj tako blizak no istovremeno i dosta dalek, jer smo se svi uvjerili u snagu višestrukog prvaka Grčke koji godišnje raspolaže ogromnim budžetom od preko 60 milijuna eura što mu omogućava popunjavanje svlačionice skupim internacionalcima i provjerenim igračkim imenima.

Nogometaši, treneri, prateće osoblje i članovi vodstva višestrukog prvaka grčke, slavnog Olympiacosa, doputovali su danas prijepodne u Zračnu luku na Krku odakle su autobusom nastavili putovanje prema Rijeci. Danas predvečer na stadionu na Rujevici održat će i službeni trening, jedini do utakmice sutra navečer.

No i Rijeka ima svoje jake adute koji bi u konačnici mogli odvesti Bijele na prag natjecateljskog „Raja“. To su prije svega domaći teren i nevjerojatna Armada koja će ponovno nositi momčad na krilima optimizma. Upravo su Armada i vjerni navijači Rijeke na mnoge načine “isprovocirali” pobjedu Bijelih velikim preokretom u samoj završnici posljednje prvenstvene utakmice u subotu u kojoj je na Rujevici s 2:1 “pala” zagrebačka Lokomotiva (OVDJE)!

Ne treba zanemariti i igračke kvalitete odnosno nadahnutost i inspiriranost riječkih igrača – u što ne treba sumnjati nijednog trenutka. To je u današnjem razgovoru za emisuju „Pod stijenama Kantride“ HRT-Radio Rijeke potvrdio i strateg Bijelih Matjaž Kek.

„Svaka čast Olympiakosu, njihovim velikim imenima i velikom proračunu, ali mi igramo pred svojom publikom i postavit ćemo utakmicu sa samo jednim ciljem, a to je prolazak u skupine Lige prvaka“, rekao jeMatjaž Kek u mikrofon Korada Vujnovića, urednika i voditelja emisije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari