EUROPSKI ISPIT

Hrabra Rijeka “pala” u sudačkoj nadoknadi! Navijači bijele ispratili pljeskom i pjesmom

Pixsell/Riportal

Iako je na Rujevicu na utakmicu 1. kola Skupine F Europske lige stigla vodeća momčad španjolskog prvenstva, Rijeka je odigrala hrabru, jednu pravu “mušku” utakmicu u kojoj su sitnice i sreća, sve do zadnjih 15 minuta kada je Real bio bolji, odlučivali o tome jesu li bijeli mogli postići bolji rezultat

RIJEKA – REAL SOCIEDAD 0:1 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici: utakmica 1. kola Skupine F Europske lige. Sudac: Bartosz Frankowski (Poljska). Gledatelja: 2.089.

Strijelci: Bautista (90+2)

RIJEKA: Nevistić, Tomečak, Escoval, Velkovski, Smolčić, Štefulj, Čerin, Pavičić, Lončar (od 86′ Capan), Kulenović (od 77′ Lepinjica), Andrijašević (od 62′ Yatéké)

REAL SOCIEDAD: Remiro, Elustondo, Portuges (od 88′ Januzaj), Merino, Oyarzabal (od 85′ Bautista), Gorosabel, Isak, Monreal, Silva, Normand, Zubimendi

Rijeka se, u datim okolnostima (pandemija), vrlo dobro predstavila Europi nakon nekoliko godina izbivanja iz grupne faze Europske lige!

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

A izazov je bio ogroman! Na Krk je sletjela, a potom se klupskim autobusom (!) u Rijeku dovezla vodeća momčad španjolske La Lige, Real Sociedad iz San Sebastiana! Klub bogate prošlosti i visoke igračke vrijednosti (300 milijuna eura vrijede ukupno nogometaši Reala!) možda je mislio da je dolazak na Kvarner izlet i da će bodovi “doći sami od sebe”, ali bijeli su ih natjerali da se pošteno oznoje!

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

U prvom poluvremenu utakmice 1. kola Grupe F Europske lige Rijeka i Real Sociedad odigrali su bez golova.

Navijači na tribinama koji su od prvog sučevog zvižduka glasno i raspjevano bodrili bijele. Pogledajte kakva je atmosfera bila na tribinama!

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Rijeka je imala jednu stopostotnu priliku (Lončar) a gosti su pogodili prečku nakon udarca glavom Le Normanda. U 26. minuti jedna svijeća pala je u kazneni prostor Rijeke, Le Normand je pucao glavom, ali greda je spasila bijele.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Pamtit će Riječani 14. minutu: Pavičić je sjajno gurnuo za Andrijaševića u kaznenom prostoru, Franko je pucao iz okreta, a vratar Reala obranio. Lopta se odbila do Lončara koji je bio sam kao duh pred golom Reala, ali nije dobro pucao i lopta je još jednom završila u rukama vratara Reala.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

U 38. minuti još jedna lijepa prigoda za Rijeku: Andrijašević je uspio gurnuti loptu za Lončara koji se našao u odličnoj situaciji, ali snažan udarac otišao je pored gola.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U uzbudljivoj završnici prvog dijela, po jedna prilika na svakoj strani! U 44. velika prilika za Real – gosti su išli dva na jedan prema golu Rijeke, ali Escoval je odlično reagirao i presjekao dodavanje. Minutu kasnije, sjajna duga lopta Lončara za Andrijaševića koji je sprintao sam prema golu, ali vratar Remiro istrčao je na vrijeme i ispucao loptu.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Iako su gosti u prvom dijeku imali određenu terensku premoć i više loptu u svojim nogama, Rijeka se pokazala u odličnom svjetlu i sasvim dobro je parirala vodećoj momčadi španjolske La Lige vrebajući svoje prilike uglavnom iz kontranapada od kojih su neki bili izuzetno opasni po vrata koja je branio odlični Remiro.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U drugom poluvremenu, u početku, slična slika i odnos snaga.

Odmah u 45. minuti vidjeli smo sjajnu dugu loptu Lončara za Andrijaševića koji je sprintao sam prema golu, ali vratar Remiro istrčao je na vrijeme i ispucao loptu.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 56. Portugues se našao u sjajnoj prilici, no lopta je nakon odličnog udarca s desne strane prošla uz vratnicu.

U 59. Kulenović je bio najviši u skoku nakon jednog ubačaja, ali udarac je otišao preko gola.

U 66. minuti tribine su proključale: Kulenović je ušao u 16 metara, klizećim startom branič Real Sociedada odnio je loptu, a s tribina se učinilo kao da se radilo o prekršaju za jedanaesterac.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Kako s e utakmica približavala svome kraju, bilo je vidljivo da snaga kod bijelih ipak kopni. Rožman se odrekao napadačkih ambicija, iz igre su izašli ozlijeđeni Andrijašević i Kulenović a ušli Yateke i Lepinjica.

Najveću priliku na utakmici zapucao je, na sreću bijelih, Oyarzabal. Nakon “prebrojavanja” pred šesnaestercem Rijeke ostao je sam na lijevoj strani kaznenog prostora, snažno potegnuo, a vratnica je spasila Rijeku!

U zadnjim minutama Real je snažno pritisnuo kako bi došao do pobjede, a Rijeka se pokušala obraniti od sve nasrtljivijih Baska.

I onda, debelo u sudačkoj nadoknadi utakmice, još jedno “prebrojavanje” pred šesnaestercem Rijeke. Novopridošli Jon Bautista ostao je sam u kaznenom prostoru i zabio…  Na samom kraju utakmice gosti su imali još jednu “mrtvu” priliku, ali lopta je otišla preko gola. U kontri Real Sociedada, Bautista je ostao sam u kaznenom prostoru ali nije bio precizan.

Iako su izgubili susret u samoj završnici, bijeli su u potpunosti zaslužili ovacije navijača koji su ih sa zelenog terena ispratili pljeskom i pjesmom!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari