Hrvatska pobijedila Srbiju na krilima fenomenalnih Duvnjaka i vratara Šege!

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija je u posljednjem kolu skupine B Europskog prvenstva pobijedila Srbiju 24-21

Hrvatska je već ranije osigurala prvo mjesto u skupini, a Srbija je završila posljednja stoga je ovo bio dvoboj tek za prestiž.

Ipak, odigrana je “poštena” utakmica u kojoj je Srbija smirenom, kontroliranom i sporom igrom u prvom dijelu došla do rezultatske prednosti.

Ipak, u drugom dijeli budi se Hrvatska. Vratar Šego nastavio je seriju nevjerojatnih obrana a kapetan Duvnjak je briljantnom igrom u obrani “pokupio” jako velik broj te tako “lansirao” Horvata, Mandića i druge u kontre po lagane pogotke.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska je upisala pobjedu protiv Srbije 24:21 i s maksimalnim brojem bodova prolazi u drugi krug. Srbija ide kući s nula bodova na kontu.

Bio je ovo jako težak dvoboj, Hrvatska je ušla u utakmicu malo opuštenije, Marin Šego bio je jedini baš na visokoh razini, a s druge strane Srbija je igrala opuštenije, nije imala nikakav rezultatski imperativ i u ovom susretu je mogla samo dobiti, donosi Sportnet.

Tako opuštena vodila je na poluvremenu i početkom drugog dijela, a onda su povukli Domagoj Duvnjak i Marin Šego te je riješeno pitanje pobjednika.

Od početka susreta Šego je bio u elementu. Srbija je prvi gol postigla tek u petoj minuti, ali i Hrvatska se mučila u napadu i nije pronalazila rješenje.

Prvo odvajanje Hrvatska je imala kada je s tri vezana gola pobjegla na 5:2 u 11. minuti, ali Srbija se uspjela vratiti, Cupara je nešto obranio, hrvatski napad je ostao ukočen i u završnici prvog dijela stigao je preokret.

U 21. minuti Luka Stepančić zabio je za 8:6 i to je bio zadnji hrvatski gol u prvom dijelu dok je Srbija napravila seriju 4:0 i na odmor odnijela vodstvo 10:8.

U drugom dijelu Srbija se držala do 42. minute kada je povela 14:12, a Hrvatska nakon toga radi seriju čak 9:1 za bijeg na 21:15 i priči je bio kraj.

U završnici je Srbija smanjila zaostatak s četiri uzastopna gola, ali Luka Cindrić i David Mandić ubijaju svaku nadu Srbije.

Završilo je 24:21 za Srbiju, moglo je i trebalo lakše, ali nema veze, pobjeda se piše. Ako se pogledaju drugi rezultat, Hrvatska može biti zadovoljna, izbjegla je mine za razliku od nekih velikih favorita.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
1Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari