PORAZ NA STARTU KVALIFIKACCIJA ZA SP

Galerija | KEK NADMUDRIO DALIĆA! Slovenija pobijedila Hrvatsku u 1. kolu kvalifikacija za SP u Kataru

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Slovenija je u Ljubljani golom Lovrića iz 15. minute pobijedila jalovu Hrvatsku koja je imala terensku inicijativu i nekoliko (polu)prilika no dojam je da Vatreni ne bi zabili sjjanom Oblaku ni da se igra 180 minuta

SLOVENIJA – HRVATSKA 1:0 (1:0)

SLOVENIJA: Oblak; Blažić, Mevlja, Stojanović, Balkovec – Bijol, Kurtić – Bohar, Lovrić, Iličić – Šporar

HRVATSKA: Livaković; Lovren, Vida, Barišić, Vrsaljko – Brozović, Kovačić, Modrić – Perišić, Vlašić, Kramarić

Hrvatska je večeras u Ljubljani izgubila 1:0 od Slovenije u utakmici 1. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Svjetski doprvaci započeli su ciklus kvalifikacija jako loše, izgubivši od ne toliko moćne Slovenije golom Sandija Lovrića u 15. minuti nakon što je lopta po njegovu udarcu s 16 metara iskosa dotaknula Brozovića, malo promijenila smjer i prevarila Livakovića.

Hrvatska je do večeras u devet utakmica protiv Slovenije imala šest pobjeda i tri remija.

Nakon ovog poraza Hrvatska u idućim danima na Rujevici dočekuje Cipar (subota, od 18 sati) i Maltu (utorak, od 20:45).

U skupini su još Slovačka i Rusija.

Photo: Igor Soban/PIXSELL

U ostalim utakmicama skupine Rusija je slavila kod Malte s 3:1, dok su Cipar i Slovačka odigrali 0:0. Rusi su ipak teškom mukom prošli gostovanje kod Malte pogocima Jonova (23′), Fernandesa (35′) i Soboljeva (90′), dok je strijelac za domaćine bio Mbong (56′)

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Hrvatska je krenula napadački i to joj je u prvih deset minuta donijelo dvije dobre šanse. U sedmoj minuti Andrej Kramarić s vrha šesnesterca prijeti udarcem lijevom nogom koji završava pored gola Jana Oblaka.

Tri minute kasnije Nikola Vlašić se probija po lijevoj strani i šutira, međutim, Oblak uspijeva okzrnuti loptu koja završava na suprotnoj vratnici.

Photo: Igor Soban/PIXSELL

U 21. minuti Slovenci ponovno opasno napadaju. Osijekov Damjan Bohar je s lijeve strane centrirao u peterac gdje je kasnio Andraž Šporar.

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Igru Dalićeve reprezentacije nosio je uglavnom sveprisutni kapetan Luka Modrić koji je izvodio prekide. U 28. minuti Modrić ubacuje, no Dejan Lovren ne stiže to nogom poklopiti s pet metara. Sličnu prigodu Hrvatska je imala u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Opet je Modrić ubacio, ovaj puta Domagoj Vida ne uspijeva pogoditi u okvir gola.

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Dalić je u drugo poluvrijeme krenuo s ofenzivnom zamjenom. Izveo je lijevog beka Bornu Barišića i uveo Mislava Oršića. Tako je Ivan Perišić zaigrao lijevog beka kao u Interu kod Antonija Contea, a Dinamova zvijezda dobila je slobodu u napadu.

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Hrvatska je uglavnom po toj lijevoj strani pokušavala, Perišić je imao niz dobrih prodora, no nedostajala je završnica. Briljirao je slovenski stoper Miha Mevlja koji je u svom kaznenom prostoru bio prvi na svim loptama i tako maksimalno skratio posao svom golmanu Oblaku.

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Iako je Dalić zamjenama pokušao utjecati na igru, Hrvatska je cijelo drugo poluvrijeme izgledala jalovo pored koncentrirane obrane domaćina. Slovenija je u 89. minuti preko Blaža Kramera mogla povesti 2:0. Bila je to brza kontra koju je slovenski napadač poslao preko gola s vrha šesnaesterca.

Photo: Igor Soban/PIXSELL
Photo: Igor Soban/PIXSELL
Photo: Igor Soban/PIXSELL
Photo: Igor Soban/PIXSELL

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari