160. JADRANSKI DERBI

Kriza Rijeke produbljena, Hajduk ponovno odnio minimalnu pobjedu s Rujevice!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Nakon razdoblja neuvjerljivih predstava kojim nisu bili zadovoljni ni igrači ni trener ni navijači bijelih, Rijeka je napokon imala tjedan dana za pripremu utakmice protiv Hajduka. Nije pomoglo…

RIJEKA – HAJDUK 0:1 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevicci. Utakmica 23, kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Dsmir Batinić (Osijek)

Strijelci: 0:1 Umut (72)

RIJEKA: Nevistić, -Galović, Yateke (od 72′ Drmić), Velkovski (od 46′ Galešić), Čerin (od 60′ Murić), Menalo, Andrijašević, Mudražija (od 72′ Lepinjica), Štefulj, Escoval, Tomečak

HAJDUK: Kalinić – Fossati, Dimitrov, Nejašmić (od 55′ Jurić), Simić, Livaja (od 81′ Atanasov), Umut, Mujakić, Dolček, Todorović, Teklić (od 55′ Kačaniklić).

Nogometaši Rijeke minimalno su poraženi od Hajduka na svom terenu, drugi put u razmaku od nekoliko tjedana, što je ishod koji produbljuje rezultatsku krizu riječkog prvoligaša. Bijeli nisu iskoristili ni kazneni udarac u posljednjim sekundama utakmice  vratar Kalinić obranio je udarac s 11 metara Franku Andrijaševiću!

Iako je postignut samo jedan pogodak, na Rujevici je odigrana vrlo dobra utakmica u kojoj su obje momčadi napadačkom igrom tražile pozitivan rezultat.

Na kraju su umiješniji bili gosti iz Splita koji su do pogotka stigli nakon akcije debitanta Kačaniklića, povratnika Livaje i centarfora Umuta. Kačaniklić je proigrao Livaju koji je pravovremeno poslao okomitu loptu u gostujući kazneni prostor gdje je iza leđa svog čuvara utrčao Umut i zatim smireno prevario Nevistića.

Kako se i očekivalo, 160. Jadranski derbi donio je veliku borbu na terenu, kako u fizičkom tako i u taktičkom pogledu. Pogotovo su pod pritiskom bili domaći igrači, svjesni kako svi od njih očekuju dobar rezultat (čitaj – pobjedu), pogotovo nakon posljednjeg ogleda dviju momčadi, prije par tjedana na Rujevici , koji je završio nesretnim porazom Rijeke golom u posljednjim sekundama utakmice na kišom okupanom terenu.

Nogometni romantičari reći će da večeras nije bilo “pravog nogometa”, no već odavno u modernom nogometu vlada isključivo zakon njegova gospodstva – rezultata. Isti ti bi rado od prve minute na terenu vidjeli Roberta Murića, no Rožman je imao druge zamisli – neumornim trkačima Lončarom i Tomečakom, pa i Andrijaševićem i Yatekeom, “izmoriti” braniče Hajduka koje bi onda Murić svojim finim minijaturama “vezao u čvor”.

Bijeli su večeras bili lišeni i usluga Sandra Kulenovića što je bio znatan herndikep za Rožmanovu ekipu, s druge strane na stijene iznad sjeverne tribine vratila se Armada koja je bila velika podrška bijelima tijekom cijele utakmice, pa i onda kada su gosti poveli u 72. minuti (Umut).

Rijeka je u prvom poluvremenu imala više udaraca u gol od gostiju, Kalinić je u više navrata krotio lopte upućene s distance od Andrijaševića, Lončara, Štefulja… no najbolju priliku imali su gosti, i to već u 1. minuti! Livaja je odlično odigrao za Umuta koji je ostao sam pred golom Rijeke. Pokušao je prebaciti Nevistića, no lopta je na sreću Riječana otišla preko grede.

Rijeka je bolje ušla u drugo poluvrijeme, u 50. minuti Štefulj je sjajno ubacio ali udarac Yatekea glavom iz dobre pozicije, srca šesnaesterca, išao je ravno u vratara Kalinića! Tri minute kasnije gotovo ista situacija, samo je sada Yatekea “poslužio” Tomečak.

U 56. uzvratili su gosti – udarac Umuta u dobroj situaciji u kaznenom prostoru prošao je kroz noge Escovalu, ali branič Rijeke uspio je taman skrenuti loptu da ne ide u okvir gola!

U 61. ponovno prilika za goste! Kačaniklić je ostao sam na lijevoj strani kaznenog prostora, Nevistić je sjajnom obranom spasio Rijeku.

U 64. minuti Murić se našao u odličnoj poziciji za udarac na rubu kaznenog prostora, ali lopta je po njegov u snažnom udarcu otišla zamalo preko grede!

I onda, u 72. minuti šok na Rujevici! Igrači Hajduka lijepo su kombinirali i u nekoliko poteza stigli pred gol Rijeke – Umut je preostalo samo lagano poentirati pored nemoćnog Nevistića…

Rožman je reagirao istog trena, umjesto Mudražije, koji je pretrčao zaista puno i Yatekea ušli su Lepinjicca i Drmić. Bijeli su svim silama krenuli po izjednačenje, no njihovi pokušaji lomili su se uglavnom ispred šesnaestrca gdje su gosti postavili čvrsti blok.

 

Takav način igre još je više odgovarao gostima koji su u 77. mogli zapečatiti ishod – Kačaniklić je izašao sam pred Nevistića, ali vratar Rijeke je lijepo “ušao” u udarac Kačaniklića i obranio.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari