KVARNERSKA RIVIJERA Rijeka preko Venezije u polufinale, Valjan strijelac, Frigan zaključao vrata

Kadeti Rijeke pobijedili su Veneziju 1:0 u utakmici četvrtfinala Kvarnerske rivijere

RIJEKA – VENEZIA 1:0

Utakmica četvrtfinala Kvarnerske rivijere: Rijeka – Venezia 1:0 (1:0). Stadion Mavrinici. Gledatelja: 100. Sudac: Antonio Melnjak.

Strijelac: 1:0 Valjan (22′).

Žuti kartoni: Lazar (Rijeka), Magnano, Caradonna, Bossi, Quieto, Beniamin (Venezia).

Crveni karton: Antinoro (Venezia, drugi žuti karton)

RIJEKA: A. Frigan, Zuliani (od 64′ Simčić), Braut, Putnik, Lazar (od 80′ Brekalo), Rovis, Valjan (od 60′ Brekalo), Ilinković, Delibegović (od 60′ Bilić), Ajanović (od 80′ Hodža), Legović.

VENEZIA: Rendić, Bossi, Quieto, Caradonna, Galliani (od 79′ Bonsembiante), Čandić, Gulotta (od 50′ Magnano), Beniamin, Peresin (od 64′ Fossati), Fazio (od 41′ Scanferlato), Antinoro.

Rijeka je tako, nakon poraza na otvaranju turnira, stigla do treće uzastopne pobjede i plasmana među četiri najbolje ekipe.

Utakmicu je obilježila dobra igra Rijeke, odlučujući pogodak Valjana u 21. minuti, te sjajne obrane Antonija Frigana, vratara Rijeke.

Rijeka je otvorila udarcem Ajanovića u petoj minuti, ali bez rezultata. Šest minuta kasnije Caradonna je probio s lijeve strane, ušao u kazneni prostor sam pred gol, ali Frigan je odlično obranio.

Venezia je pokušala iz prekida u 14. minuti, ali udarac iz slobodnog udarca s dvadesetak metara išao je po sredini gola.

U 21. minuti Valjan se izborio za poziciju i potegnuo s dvadesetak metara, ali greda je spasila goste.

Ipak, već u idućoj akciji zatresla se mreža gostiju. Karlo Valjan se riješio čuvara na 16 metara, ušao u kazneni prostor i silovito pogodio – 1:0.

Venezia je krenula po izjednačenje, u 30. minuti Antinoro je primio loptu u kaznenom prostoru i pucao iz okreta s desetak metara, ali Frigan je bio spreman.

U 35. minuti uslijedila je riječka kombinacija i ubačaj, Ajanović je pokušao glavom, ali udarac je otišao iznad gola.

Rijeka je bolje krenula i u nastavak, u 46. minuti pokušaj Ilinkovića s 18 metara otišao je pored gola. Na drugoj strani slična situacija i isti ishod nakon pokušaja Venezije.

Venezia je opasnije zaprijetila u 59. minuti, udarac Peresin s dvadesetak metara i sjajna obrana Frigana.

Ajanović je u 69. minuti iščeprkao jednu loptu i ušao u kazneni prostor, ali udarac nije bio kvalitetan.

U 71. minuti Brekalo se oslobodio čuvara, uslijedio je udarac, ali vratnica je spasila goste. Već u idućoj akciji, nakon duge lopte, Caradonna je pobjegao obrani Rijeke, izbio pred Frigana koji je odlično obranio.

Do kraja utakmice valja spomenuti udarce Ajanovića u 73. minuti i Rovis u 79. minuti, ali na kraju je ostalo vrijednih 1:0.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari