LAKRDIJA Rijeka izgubila od „Lokosa“: Nije problem izgubiti od boljeg, ali ovako…

Photo: Filip Kos/PIXSELL

Rijeka je večeras u Kranjčevićevoj oštećena čak tri puta i to sudačkim odlukama (Strukan iz Splita) koje su direktno utjecale na krajnji rezultat utakmice

Nogometaši Rijeke poraženi su kod Lokomotive (0:2) u utakmici osmog kola Hrvatski telekom Prve lige. Vodeći gol Lokomotive Datković je u 26. minuti postigao iz zaleđa.

Kao da to nije bilo dosta, u 52. minuti slabi sudac Strukan najprije neopravdano dosuđuje kazneni udarac za Lokose zbog nepostojećeg igranja rukom Punčeca te istom igraču pokazuje izravni crveni karton.

Photo: Filip Kos/PIXSELL

Vratar Simon Sluga obrani je udarac s bijele točke Radonjiću, no brojčano slabija Rijeka unatoč nekoliko dobrih šansi Bijelih nije mogla izdržati do kraja pa je Kastrati u 71. zabio lijepim udarcem za praktički nedostižnih 2:0.

LOKOMOTIVA – RIJEKA  2:0 (1:0)

ZAGREB Stadion Kranjčevićeva. Gledatelja 500. Sudac: Duje Strukan (Split)

Strijelci: 1:0 Datković (26′), 2:0 Kastrati (71′)

Žuti kartoni: Kolinger (Lokomotiva), Pavičić, Escoval (Rijeka).
Crveni karton: Punčec (53′) (Rijeka).

Lokomotiva: Grbić, Datković, Lecjaks (od 73′ Krstanović), Radonjić (od 90′ Babić), Drožđek (od 64′ Halilović), Kolinger, Uzuni, Kastrati, Karačić, Burić, Majstorović.

Rijeka: Sluga, Raspopović, Escoval, Punčec, Pavelić, Grahovac (od 72′ Čanađija), Pavičić, Puljić, Lončar (od 88′ Capan), Gorgon (od 42′ Kvržić), Čolak.

Rijeka je doživjela četvrti prvenstveni poraz zaredom na gostovanju kod lokosa, te nastavila niz koji traje 693 dana bez postignutog gola u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive.

Lokomotiva je povela u 26. minuti. Nakon kornera, obrana Rijeke izbila je loptu. Burić je sjajno potegnuo iz prve s dvadesetak metara, Datković je samo okrznuo loptu glavom – 1:0.

Photo: Filip Kos/PIXSELL

Ključan trenutak koji je usmjerio utakmicu u drugom dijelu dogodio se u 54. minuti. Rijeka je ostala s deset igrača na terenu nakon što je Radonjićev udarac Punčec izbio s crte, a sudac Strukan pokazao je igranje rukom i penal za lokose.

Radonjić je izveo penal, Sluga je odlično reagirao i sačuvao mrežu!

Photo: Filip Kos/PIXSELL

Unatoč igraču manje Rijeka je proigrala nakon što je Sluga obranio penal. Lončar je sjajno gurnuo za Pavičića koji je ubacio, a Majstorović u posljednji trenutak izbio loptu ispred Puljića kojem bi preostalo samo gurnuti loptu u praznu mrežu

U 66. minuti pogreška u veznom redu Rijeke otvorila je veliku šansu lokosima. Grahovac je izgubio loptu, Radonjić se sjurio prema golu, ali Sluga je ponovo odlično obranio.

Photo: Filip Kos/PIXSELL

I onda je stigla potvrda pobjede. Kastrati je primio loptu na desnoj strani, ušao prema sredini i sjajnim udarcem lijevom nogom matirao Slugu – 2:0.

Rijeka je bolje otvorila utakmicu, ali prva prilika pripala je Lokomotivi. U sedmoj minuti Sluga se oskliznuo i morao je izaći s gola da bi izbio loptu ispred Radonjića. Ona je došla do Burića koji je potegnuo s 18 metara prema praznoj mreži, ali Escoval je skrenuo loptu u korner.

 Photo: Filip Kos/PIXSELL

Dvije minute kasnije Čolak je ostao sam u kaznenom prostoru nakon ubačaja Pavičića, ali lopta je išla ravno u ruke vratara Grbića.

Rijeka je polako pritiskala, Lončar se u 12. minuti našao u odličnoj situaciji na rubu kaznenog prostora, otvorio si situaciju za udarac, ali lopta je završila u rukama vratara Lokomotive.

Pavelić je bio agilan na desnom boku, u 23. minuti otvorio si je prostor na 18 metara, ali Grbić je bio siguran.

Dvije minute kasnije Lokomotiva je pokazala svoje mogućnosti. Radonjić je prošao po lijevoj strani, riješio se pratnje Punčeca i potegnuo s 18 metara, ali Sluga je bio spreman.

I onda je stigao gol u 26. minuti, dok je osam minuta kasnije moglo biti i 2:0. Burić je sjajno proigrao Kastratija koji je pobjegao obrani Rijeke, ali napadač Lokomotive dao si je predugu loptu glavom i Sluga je otklonio opasnost.

Rijeka je najveću priliku imala u 36. minuti. Pavelić je prošao po desnoj strani, odigrao za Pavičića koji je pucao iz okreta, ali Grbić je odličnom reakcijom spasio mrežu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari