LIGA PRVAKA Remi u Salzburgu: Rijeka hrabra i vrlo dobra, odluka o prolasku dalje pada na Rujevici!

Najvažniji trenutak prvog dijela utakmice dogodio se u 30. minuti: jedna lijepa polukontra Bijelih završila je tako što je Ristovski s desnog krila – u svom stilu – uputio loptu na peterac, a Gavranović se samo naklonio glavom, smjestio ju u mrežu i zahvalio sjajnom Stefanu

SALZBURG – RIJEKA 1:1 (0:1)

SALZBURG – Salzburg Arena. Prva utakmica susreta 3. pretkola Lige prvaka. Gledatelja 13.000. Sudac: Daniel Stefanski (Poljska)

Strijelci: Gavranović (30), Hwang (48)

SALZBURG – Walke – Lainer, Miranda, Ćaleta – Car, Ulmer, Yabo (Rzatkowski, 77), Samassekou, Berisha, Minamino, Hwang (Guldbransen, 72), Dabbur

RIJEKA: Sluga – Ristovski, Elez, Župarić, Vešović – Mišić, Bradarić – Kvržić (Zuta, 72), Gorgon, Heber (Maleš, 58) – Gavranović (Jelić, 87)

Nogometaši Salzburga i Rijeke remizirali su 1:1 u prvoj utakmici trećeg pretkola kvalifikacija Lige prvaka.

Što se tiče prvog poluvremena, samo u prvih 10-15 minuta domaći Salzburg je „glumio“ goropadnu momčad koja pokušava konce igre na svom terenu držati u svojim rukama. Taman toliko trebalo je Riječanima, uz bučnu podršku oko dvije tisuće svojih navijača na Salzburg Areni, da se posve aklimatiziraju na gostujući teren i uvjete prohladne večeri u Austriji.

Nakon prve prijetnje Hebera u 13. minuti koji je udarcem iz prve, ali ravno u vratara Walkea s nekih 12 metara, lijepo okrunio akciju Kvržića i Bradarića, bilo je jasno da će večeras i Riječani (u gostujućoj svijetloplavoj garnituri dresova) imati što za reći, a austrijska mlada momčad prepuna internacionalaca kao da je ustuknula uvidjevši da Riječani nikako ne misle „spustiti gaće“.

Riječani su otada malo-pomalo sve više preuzimali igru u svoje ruke dovevši nas u situaciju da nakon kraja prvog poluvremena gotovo žalimo što na odmor ne idu i s većom razlikom golova u svoju korist!

Imali su naime svoje lijepe prilike i Župarić u 24. minuti (lopta je nakon njegova udarca glavom a nakon kornera Mišića prohujala pored lijeve Walkeove vratnice!) , potom Gorgon u 36. kada je u završnici još jedne kontre ostao sam na rubu kaznenog prosotora no njegov udarac blokirali su domaći braniči.

Najvažniji trenutak prvog dijela utakmice dogodio se u 30. minuti: jedna lijepa polukontra tijekom koje je lopta išla „kao po špagi“ završila je tako što ju je Ristovski s desnog krila – u svom stilu – uputio na petarac. Bio je to sjajan poluvisoki ubačaj, a Gavranović se , lijepo osjetivši Stefanovu nakanu, samo naklonio i neobranjivo glavom očešao loptu smjestivši je na taj način u „malu mrežicu“ Walkeovih vratiju. Rijeka je time ostvarila prvi priželjkivani cilj, postigla vrlo važan gol u gostima, i počelo se nazirati ukupno slavlje za Riječane!

No drugo poluvrijeme nije dobro počelo. Nakon jednog napadačkog pokušaja Riječana lopta je nepotrebno izgubljena na polovici terena koju su napadali, a uzeo ju je onaj koji nikako nije smio – snažni, brzi i praktički nezaustavljivi Yabo koji je nakon dugog trka središtem terena (nitko od Riječana nije ga uspio ni faulirati!) sjajno proigrao Hwanga koji je izbjegao zaleđe i gurnuo loptu kraj Sluge koji ju je mogao samo pogledom ispratiti u mrežu.

Šteta, Riječani su izgledali puno bolje na terenu, no u drugi dio utakmice na teren je očito izašao neki drugi, ambiciozniji Slazburg! Počelo se igrati napadački s obje strane, kao da su obje momčadi odlučile sve riještiti upravo u Salzburg Areni, prije revanša na Rujevici!

Kek reagira 58. minuti i umjeto Hebera uvodi Maleša koji bi morao doprinijeti uspostavljanju ravnoteže na sredini terena. No već u 60. minuti velika prilika za Salzburg: Minamino se našao u odličnoj prilici u kaznenom prostoru, ali Sluga je odlično reagirao!

Riječani se sve teže suprotstavljaju goropadnim domaćinima i dojam je da bi bili vrlo zadovoljni da sudac odmah svira kraj – 1:1 je odličan rezultat za uzvrat, jer kako utakmica odmiče domaći kao da postaju trkački sve moćniji.

U 72. umalo potpuni preokret:  Yabo je ušao u kazneni prostor, ubacio na peterac a Dabbur je s nekoliko metara promašio prazan gol! Kek reagira, ulazi Zuta umjesto umornog Kvržića i zauzima svoju poziciju na lijevom boku, dok Vešović ide desno pomoći Ristovskom.

U 83. ipak lijepa prilika za Riječane: Mišić je izveo slobodan udarac s desne strane, lopta je prošla pored svih i došla do Župarića čiji je udarac prošao pored vratnice! Branič Župarić nažalost nije nastavio svoj sjajni golgeterski niz…

Pomalo neobjašnjivo, poljski sudac označava čak pet minuta nadoknade vremena. No to donosi Rijeci odličnu priliku za gol! U kontru je krenuo desnom stranom Vešović koji dvaput okreće svog čuvara no njegov udarac odlazi pored gola a novopridošli Jelić kasni ispratiti akciju kako treba…

Rijeka nakraju bolja u prvom poluvremenu, Salzburg u drugom – šteta je jedino što Rijeka svoju nadmoć u prvom dijelu utakmice nije iskoristila za još poneku loptu iza Walkeovih leđa, čime bi vrlo vjerojatno izostala i ovakva “osvetnička” reakcija Salzburga u drugom dijelu!

Uzvrat je na rasporedu 2. kolovoza u 20.45 sati na stadionu HNK Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari