UZBUDLJIVA UTAKMICA

LUDA UTAKMICA RIJEKE! Bolji bijeli gubili od Dragovoljca, čudesnim eurogolovima preokrenuli pa im poništen gol za pobjedu

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Već dugo nismo gledali neobičniju utakmicu Rijeke

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – RIJEKA 2:2 (2:0)

ZAGREB – Stadion u Krnjačevićevoj. Utakmica 9. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Dario Bel (Osijek).

Strijelci: 1:0 Petković (29), 2:0 Majstorović (36), 2:1 Ampem (57), 2:2 Pavičić (60).

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić, Majstorović, Bagadur, Lukić, Vulikić, Franić, Viduka (od 61′ Mamić), Pasariček (od 61′ Vuco), Mioč, Petković (od 78′ Perić), Štrkalj (od 46′ Turčin)

RIJEKA: Prskalo, Tomečak, Velkovski, Krešić, Vukčević (od 80′ Bušnja), Čerin (od 46′ Vučkić), Selahi (od 80′ Obregon), Abass (od 46′ Murić), Pavičić, Ampem, Drmić (od 90 Vuk)

Nogometaši Hrvatskog dragovoljca u prvih pola sata igre praktički nisu “promolili nos” sa svoje polovice terena, Riječani su opsjedali gol domaćih, Drmić je umalo loptom polomio prečku, a onda – iz jedne kontre – domaći na opće iznenađenje navijača i simpatizera Rijeke dolaze do vodstva!

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Petković je dobio loptu na centru, povukao je kontru, a kada je došao na 22-23 metra odlučio se za udarac i pogodio u suprotni donji kut!

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

I da šok za goste bude veći, nekoliko minuta kasnije nova greška obrane Rijeke i povećanje vodstva za domaće.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Majstorović je u 36. minuti u jednoj ne toliko opasnoj situaciji ušao u 16 metara, pratio ga je Selahi koji ga ruši s leđa i Bel pokazuje na 11 metara! Majstorović je bio siguran s bijele točke i domaći “ni iz čega” dolaze do visokog vodstva!

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

U drugom poluvremenu gledali smo Rijeku odlučnu da preokrene rezultat. U poluvremenu su umjesto Abassa i Gnezde Čerina ušli Vučkić i Murić, redali su se napadi i korneri za Rijeku, no sve je riješeno dalekometnim udarcima.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

u 57. minuti eurogol Ampema! Drmić je dobio loptu na lijevoj strani, pokušao je pronaći prostor za udarac, ali nije ga pronašao pa je lijepo loptom na nekih 22-23 metra od gola poslužio Ampema. Ampem pak iz prve, fantastično. pogađa gornji kut vrata nemoćnog Šubarića!

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Samo tri minute kasnije – izjednačenje I to nakon vrlo slične akcije. Sada je Pavičić s 20 metara pogodio u donji kut za 2:2!

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

U 89. minuti novi šok: Rijeci je poništen pogodak za pobjedu!

Lopta se našla konačno u mreži Hrvatskog dragovoljca. Riječani su već proslavili pogodak, ali VAR kaže – ništa od toga! Nakon “biljara” u 16 metara Vučkić je petom skrenuo loptu u mrežu, čini se da je Drmić također bio na lopti, ali možda u zaleđu. Bel se dogovorao s VAR sobom i na kraju, nažalost po bijele, poništio pogodak.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

I u 97. minuti posljednja velika prilika za bijele da se domognu sva tri boda. Opet je to bila  gužva u 16 metara domaćih, lopta se na kraju odbila do Pavičića koji je opalio iz prve s nekih 12-13 metara, ali nažalost po bijele – preko gola.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Bijeli su prvu veliku priliku na utakmici imali već u 8. minuti. Ampem je prošao lijevom stranom, ušao u 16 metara i dao povratnu loptu na desetak metara za Abassa, idealno dodavanje, ali riječki napadač promašio je cijelu loptu.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

U 19. minuti bomba Drmića, greda je spasila Hrvatski dragovoljac! Lopta je došla do švicarskog reprezentativca na nekih desetak metara, on je sjajno i vrlo snažno opalio iz voleja, Šubarić je refleksno reagirao i uspio odbiti loptu u gredu!

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

U 32. minuti do prilike su došli – ponovno zbog greške Riječana – domaći igrači. Izgubili su Riječani loptu kod svog kaznenog prostora, Viduka je ušao iskosa u 16 metara, tražio u petercu Štrkalja, ali Krešić skreće loptu koja skoro završava u mreži.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

U 47. minuti još jedna prilika za bijele.  Ampem je opalio sa 17 metara, lopta je išla pod gredu, a Šubarić izbija u korner. Samo minut  kasnije nova jeza za igrače i pristalice bijelih: Prskalo je istrčao i presjekao dodavanje ali lopta je odbijena do Viduke na 35 metara. On ju je uputio odmah prema golu, ali Tomečak skoro s gol linije odbija loptu glavom!

U 69. minuti zicer su imali i domaći. Riječka obrana katastrofalno je reagirala, pogriješio je Krešić, Petković se odjednom našao sam pred Prskalom koji u zadnji čas uklizavanjem spašava svoju mrežu!

Još jednu priliku za gol imap je najbolji strijelac lige – Josip Drmić. Da je on večeras zabio, Rijeka bi pobijedila. Bila je to u 86. minuti velika gužva u 16 metara domaćih, Bušnja je bio na udarcu ali je odlično blokiran. Lopta se odbila do Drmića koji gađa suprotni gornji kut i zamalo promašuje.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari