„MALI“ RIJEČANI VEĆ ODIGRALI S „MILANOM“! Riječki 1. Gol na megaturniru u Ravenni odlično branio boje našega grada

Idi na originalni članak

Poznata riječka Škola nogometa 1. Gol s generacijom igrača rođenih 2005. nastupila je na megaturniru u Ravenni na kojem su nastupile odgovarajuće momčadi Milana, Borussie Dortmund, Juventusa, Olympique Marseillea, PSV-a, Celte Vigo…

Oglas

Na velikom međunarodnom turniru Ravenna Top Cup 2017. nastupilo je čak 72 ekipe podijeljene u 12 skupina.

Natupilo je najviše talijanskih prvoligaša i drugoligaša s odgovarajućim momčadima (Milan, Juventus, Lazio, Roma, Fiorentina, Genoa, Sampdoria, Torino, Verona, Atalanta) ali i ekpe mnogih velikana europskog nogometa kao što su PSV, Borussia Dortmund, Celta Vigo, Deportivo la Coruna, Olympique Marseille, Swansea City, Dinamo Zagreb, Krasnodar itd.

1. Gol nastupio je u grupi s Celtom Vigo (1:1), Milanom (0:2), Ternanom (1:1) i dva taliijanska trećeligaša čije su ekipe „mali“ veliki Riječani uspjeli pobjedili.

Međutim, kako je njihova grupa bila uvjerljivo najteža, „Prvogolaši“ su nakon prvog kruga natjecanja zauzeli 33. Mjesto dok su u daljnji krug natjecanja prošle 32 ekipe.

Treba reći i da je ovo bio prvi turnir na kojem je 1. Gol s ovom generacijom igrača igrao sistemom 11 igrača u polju. Do sada je ova generacija pobjeđivala odgovarajuće selekcije klubova kao što su Juventus, Bayern Munchen, Red Bull Salzburg, Sturm Graz, Milwall, Southampton, Fulham, Luzern a nije gubila od HSV-a, Fenerbahcea, Herthe Berlin, Hoffenheima… ali to je sve bilo u „malonogometnom“ sustavu 6+1 igrača u polju, i zato vodstvo i trenere kluba jako veseli što su i u „velikonogometnoj“ formaciji dobro parirati gotovo svima.

Prvu utakmicu sa Celta Vigom (1:1) opet su pokazali da se mogu nositi s velikim imenima europskog nogometa. Na utakmici s Milanom – koji se prošetao kroz turnir – poništen im je regularan pogodak za 1:1 u drugom poluvremenu, a koliko je Milan jak potvrđuje da su prvi gol na turniru primili u tek desetoj odigranoj utakmici od Fiorentine (u finalu, 4:1), uz ukupnu gol-razliku 39:1.

Nakon turnira u Italiji, 1. Gol je nakon nekoliko mjeseci pregovaranja potpisao suradnju s jednim velikim talijanskim klubom.

Julian Tornato prvi igrač koji je do reprezentacije Hrvatske došao iz 1. Gola

U lipnju ove godine Julian Tornato (2003.) je prvi igrač koji je došao do reprezentacije Hrvatske iz 1. Gola! Već par desetljeća se nije dogodilo da u reprezentaciju Hrvatske uđe igrač iz naše županije a da nije igrač HNK Rijeka.

U 1. Golu su sigurni da nije i posljednji, jer u svakoj generaciji kažu da imaju igrača koji je ili najbolji ili među najboljima u generaciji.
Za igrače 1. Gola već su se zanimali, kažu, klubovi poput West Hama, Man. Utd., Bayerna, Juventusa, Sassuola…

 

 

Exit mobile version