SOLIDAN DERBI

Menalo pogodio stativu, Ivanušec i Oršić mrežu; Rijeka poražena u Maksimiru

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Bijeli su se večeras u jednoj dobroj prvenstvenoj utakmici hrabro suprotstavili favoriziranom Dinamu, no bijeli nisu imali previše šansi. Ona najbolja završila je loptom na stativi Livakovićeva gola…

DINAMO – RIJEKA 2:0 (1:0)

ZAGREB – Stadion Maksimir. Utakmica 24. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Duje Strukan (Split). Bez gledatelja.

Strijelci: 1:0 Ivanušec (27), 2:0 Oršić (65)

DINAMO: Livaković, Ristovski, Theophile, Lauritsen, Leovac (od 71′ Čabraja), Jakić, Ademi, Ivanušec (od 68′ Kastrati), Majer (od 71′ Franjić), Oršić (od 85′ Atiemwen), Petković (od 85′ Gavranović)

RIJEKA: Nevistić, Tomečak, Capan, Galović, Vukčević (od 73′ Štefulj), Čerin, Lončar (od 80′ Yateke), Murić (od 73′ Pavičić), Andrijašević, Menalo, Kulenović (od 60′ Drmić)

Nogometaši Rijeke poraženi su na gostovanju kod Dinama u utakmici 24. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Rijeka se večeras hrabro postavila u Maksimiru, Tomić se odlučio za sustav s “viškom” napadački orijentiranih igrača – zaigrali su zajedno i  Murić, Menalo, Andrijašević, Kulenović… što u posljednje vrijeme nije bio tako čest slučaj.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Nije bilo straha, iako je Zoran Mamić izveo najjaču postavu Dinama ovoga trenutka – modri se nisu “čuvali” uoči važnog susreta Europske lige Dinamo – Tottenham idućeg tjedna.

Ulog je bio velik – branitelj naslova uoči utakmice imao je bod manje od Osijeka koji je na svom terenu odigrao 1:1 protiv trećeplasirane Gorice. Rijeka je na petom mjestu s istim brojem bodova kao četvrti Hajduk.

Bijeli su bili naizgled ravnopravniji na terenu no u mnogim utakmicama koje su posljednjih godina odigrali u Maksimiru, pa i u onima u kojima su pobijedili! (Poput siječanjskog susreta na istome mjestu). No nije bilo prave završnice – nedostajao je onaj ubojiti “zadnji pas” koji strijelce izbacuje u matne situacije; što je večeras imao – Dinamo.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Dinamo je utakmicu otvorio s nekoliko ubačaja iz kornera koji su donijeli pokušaje Jakića (3′) i Petkovića (4′), ali bez opasnosti za riječki gol.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

U 11. minuti u odličnoj situaciji se naša Ivanušec, ali njegov udarac s ruba kaznenog prostora završio je u korneru.

Modri su bili opasni od samog početka, u 25. minuti udarac Majera uspio je, uz male poteškoće, ukrotiti Nevistić.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Modri su poveli iz lijepe polukontre u 27 minuti. Bila je to brza tranzicija Dinama, Oršić je odigrao loptu u prostor, Capan ju je uspio samo nakratko zaustaviti a potom je ponovno Oršić gurnuo na bok za Ivanušeca koji je smireno pogledao prema Nevistiću i snažnim udarcem po travi pospremio loptu vrataru Rijeke “pod trbuh”. Najnezgodnija, i najmanje “obranjiva” lopta!

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Nedugo potom, u 35. minuti, najveću svoju šansu imala je Rijeka, nažalost – nerealiziranu. Bila je to više-manje individualna akcija Menala. Andrijašević je povukao kontru i pronašao Menala na lijevoj strani. Menalo se sjajno izborio za poziciju i naciljao iskosa, fino udario loptu, no greda je spasila modre. Livaković je samo nemoćno pogledom ispratio let lopte…

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Do kraja prvog dijela valja izdvojiti udarac Ivanušeca (36′), te odličnu situaciju za Ademija (38′) koji je primio jednu dugu loptu i odlično pucao, ali Nevistić je bio spreman.

Rijeka je mogla do gola u 45. minuti.  Vukčević je ubacio s lijeve strane, Kulenovićev udarac nije bio precizan.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Drugo poluvrijeme nije bilo toliko sadržajno.

Na otvaranju drugog dijela Ivanušec se našao u dobroj situaciji ali odgodio je udarac u završnici i propala je prilika. Na drugoj strani Murić je potegnuo 25 metara, ali udarac je išao u Livakovića.

Dinamo je vodstvo udvostručio u 65. minuti. Bila je to brza akcija Dinama – nakon slobodnog udarca Majerova lopta je došla na bok Petkoviću, ovaj je ubacio u sredinu a Oršić je “s peterca” lagano poentirao. Iako je pomoćni sudac označio zaleđe, VAR je potvrdio gol!

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Bio je to trenutak koji je prelomio utakmicu, bijeli unatoč svim pokušajima nisu se uspjeli vratiti u utakmicu. U 89. minuti Ademi se našao u odličnoj prilici, ali Nevistić je sjajnom reakcijom sačuvao mrežu.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari