„MILAN“ DOMA ŠLAG NA TORTI: Riječani odigrali briljantno poluvrijeme i – ispustili bodove koje su morali uzeti!

23.11.2017., stadion OAKA Spiros Louis, Atena, Grcka - UEFA Europska liga, skupina D, 5. kolo, AEK Atena - HNK Rijeka. Photo: ActionSport/PIXSELL

Sjajni Riječani propustili su rezultatski “masakrirati” posve obezglavljeni AEK u prvom dijelu utakmice, odigravši pritom svoje najbolje poluvrijeme ove turbulentne sezone. Nažalost, takvu igru nisu uspjeli prenijeti u drugi dio utakmice…

AEK – RIJEKA 2:2 (1:2)

ATENA – Stadion OAKA Spiros Louis. Utakmica 5. kola skupine D Europske lige. Gledatelja: 20.000. Sudac: Mattias Gestranius (Finska)

Stijelci: Gorgon (8, 26), Arajuo (45 +), Christodoulopoulos (55)

AEK: Anestis – Galo (Livaja, 29), Vranješ, Chygrynskiy, Lopes, Galanopoulos (Kone, 68), Simoes, Bakakis, Christodoulopoulos, Araujo, Bakasetas

RIJEKA: Prskalo – Vešović, Župarić, Elez, Žuta – Maleš, Bradarić – Acosty (Kvržić, 69), Pavičić (Črnic, 90 +), Gorgon – Gavranović (Puljić, 80)

Photo: ActionSport/PIXSELL

Briljantno prvo poluvrijeme Rijeke u Ateni! Dva postignuta zgoditka (oba „revolveraš“ Gorgon), pogođene greda pa stativa vratiju grčkog golmana te još nekoliko „mrtvih šansi“ – mogli su Riječani krenuti na odmor s 4-5 golova na svom kontu!

Photo: ActionSport/PIXSELL

I sve bi bilo idilično da ipak na samom isteku prvih 45 minuta, u posljednjim sekundama poluvremena, nije došla ona „žuta minuta“ obrane Bijelih pa je Araujo, „ni kriv ni dužan“, pospremio jedan ubačaj s desne strane u gol pored nemoćnog Prskala.

Photo: ActionSport/PIXSELL

Odigrala je Rijeka najbolje poluvrijeme sezone. Kombinatorno, brzo, pametno, opasno… a posebno prijeteće iz – prekida! Segment igre koji je ove jeseni istican kao rak-rana momčadi prometnuo se u 45 minuta u Ateni u najjače oružje Bijelih! Svaki ubačaj s kuta, a bilo ih je u prvih 30 minuta susreta 5-6 – sve u režiji odličnog Domagoja Pavičića (u odsutnosti kartoniranog“ Josipa Mišića) – značio je „pola gola“.

Photo: ActionSport/PIXSELL

Prvog je iskoristio Gorgon koji se, nakon što je Acosty „produžio“ ubačaj Pavičića, samo „naklonio“ i posremio loptu udarcem glavom iza vratara Anestisa.

Photo: ActionSport/PIXSELL

Mogli su nakon kornera poentirati i Župarić (greda) i Acosty (lopta zamalo preko grede) no ono što nije uspjelo iz takvih „mrtvih“ prlika uspjeli su Bijeli izvesti u 26. minuti u dva poteza: Prskalovu degažiranu loptu Vranješ je prenio prema unatrag a Gorgon je pobjegao braničima AEK-a i ponovo poentirao! Gorgon je prvi dio utakmice mogao završiti i s tri pogotka na kontu no lopta je po njegovu udarcu u 20, minuti odsjela na stativi…

Photo: ActionSport/PIXSELL

Nažalost, kako je prvi dio završio, tako je i drugi počeo. Španjolski trener grške momčadi Manuel Jimenez izvršio je neke preinake u ekipi, lošeg beka Galoa zamijenio je napadačem Markom Livajom, i Grci su proigrali.

Photo: ActionSport/PIXSELL

Relativno rano u drugom dijelu, u 55, minuti, Riječani su ostali bez prednosti: nakon ubačaja iz slobodnog udarca, Prskalo je boksao loptu koja je između pet-šest igrača u bijelom pala upravo na glavu Christodoulopoulosa koji je lako pogodio praznu mrežu.

Photo: ActionSport/PIXSELL

U 65. minuti nova prilika za AEK, Arajuo je petom gurnuo za Livaju, ali Prskalo je skratio kut i lopta je prošla pored gola.

Dvije minute prije kraja utakmice Rodriguez je ubacio s lijeve strane, ali Prskalo je uspio boksati. U nastavku akcije, Rodriguez je sjajno poslužio Arauja, koji je iz drugog pokušaja zatresao gredu…

Ovime je Rijeka izgubila sve šanse za “europsko proljeće” a ostaje još utakmica s Milanom na Rujevici koja se može, lišena rezultatskog imperativa,  prometnuti u pravu nogometnu ljepoticu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari