NOVI POSRTAJ BIJELIH: Puljić zabio za vodstvo a promašio za izjednačenje

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon obostrano siromašnog prvog dijela utakmice u kojem je Rijeka na isteku vremena ostvarila vodstvo (Puljić s 11 metara), u drugom dijelu Bijeli napadači promašili su nekoliko lijepih prilika za pobjedu – onu najveću Gorgon u 70. minuti. Kazna je stigla vrlo brzo…

GORICA – RIJEKA 2:1 (0:1)

VELIKA GORICA – Gradski stadion. Utakmica 10. kola Hrvatski telekom Prve lige. Gledatelja: 2.000. Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Strijelci: Puljić (45), Zwolinski (54), Atiemwen (81)

GORICA: Kahlina – Musa, Jovičić, Čagalj, Suk, Zwolinski, Dvorneković (Maloča, 71), Atiemwen, Miya, Marina (Lovrić, 78), Špičić

RIJEKA: Sluga – Pavelić, Punčec, Escoval, Žuta – Čanađija, Grahovac (Čolak, 81) – Lončar (Pavičić, 77), Puljić, Acosty (Heber, 48) – Gorgon

Nastavlja se negativna serija nogometaša Rijeke u prvenstvu – protiv Gorice u Velikoj Gorici Bijeli su ostvarili drugi poraz u šest zadnjih prvenstvenih dvoboja, uz četiri remija.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Bijelima se ne može poreći borbenost i velika želja, no mreža suparnika kao da je začarana.

Prvo poluvrijeme obilježio je pritisak Rijeke, niz udaraca koji su završili bloku domaće obrane, te nekoliko kornera koje je vratar Gorice Kahljina lako pokupio.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Domaća obrana izbila je ubačaj Gorgona, kao i Pavelića koji je u 12. minuti uz pomoć Acostyja stvorio višak na desnom boku.

U nastavku te akcije, Puljićev udarac u srcu kaznenog prostora je blokiran, lopta je došla do Lončara koji se našao u sjajnoj prilici, ali i njegov udarac blokiran je od strane obrane Gorice.

Raspoloženi Lončar je u 18. minuti dvaput lijepo prošao po desnoj strani, ali obrana Gorice bila je sigurna.

Poveli su Bijeli na isteku prvog poluvremena kada je Puljić zabio iz opravdano dosuđenog jedanaesterca (srušen Gorgon), i sve se u tom trenutku činilo odličnim.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

No odmah početkom drugog dijela izjednačio je Zwolinski nakon što je jedan odbijanac (od vratara Sluge) pospremio u mrežu.

Tko zna u kojem smjeru bi se odvijala završnica utakmice da je Gorgon u 70. zabio iz situacije “jedan na jedan” sa suparničkim vratarem ili da je iskorištena još neka poluprilika.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Kazna za Rijeku stigla je u najgorem trenutku, u 81. minuti kada je Atiemwen zabio za vodstvo domaćih. Lovrić je ubacio s desne strane, a Atiemwen je poentirao – 2:1 za potpuni preokret na utakmici.

Rijeka je imala veliku priliku za izjednačenje u 85. minuti ali Puljić nije po drugi put u utakmici iskoristio udarac s bijele točke – vratar Kahlina pročitao je njegovu namjeru i uhvatio loptu. Špičić je srušio Čolaka u kaznenom prostoru ali moramo biti pošteni pa reći kako nam se čini da je jedanaesterac bio pomalo prestrogo suđen…

Zadnjih nekoliko minuta Rijeka je pritiskala, ali Gorica se lavovski borila i sačuvala mrežu. Gorica je sada na ljestvici Prve HNL četvrta s 16 bodova, a Rijeka je peta s 14.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari