NOVI TROBOD RIJEKE! Večeras tiha Armada u 80. minuti protestno napustila Rujevicu zbog represije nad navijačima

Kek je uspio odmoriti neke igrače pred Salzburg, a Rijeka je u dinamičnoj utakmici izvojevala važnu pobjedu za siguran ulazak u obranu titule prvaka

RIJEKA – RUDEŠ 4:1 (2:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici, Utakmica 2. Kola Hrvatski Telekom Prve lige. Gledatelja: 4.533. Sudac: Bruno Marić (Daruvar)

Strijelci: Kvržić (25), Župarić (45), Aralica (62), Mesarić (78, autogol), Gavranović, 87)

RIJEKA – Sluga – Ristovski (Đoković, 80), Punčec, Župarić, Zuta – Maleš, Mišić – Matei (Heber. 83, Gorgon, Kvržić (Vešović, 60) – Gavranović

RUDEŠ – Hendija – Mesarić, Borevković, Kamenar (Lulić, 52), Turčin, Boršić, Franić, Perić-Komšić, Havojić (Aralica, 60), Ivančić (Muić, 70), Vuco

Živu, dinamičnu i zanimljivu utakmicu gledali su navijači večeras na Rujevici! Bijeli su uknjižili nova tri boda, gledatelji su uživali u lijepoj ali ne vreloj srpanjskoj noći, Kek je odmorio neke igrače pred supervažnu utakmicu u srijedu u Salzburgu a to se nije previše osjetilo na izvedbi momčadi…. no jedan detalj ipak nas je sve zajedno podsjetio da na Rujevici nije sve idilično.

Izostala je večeras, naime, bučna podrška Armade, sve do 80. minute kada je protestna šutnja prekinuta a Armada počela ponovno glasno navijati prije nego što je napustila stadion. Nije prije toga bilo ni uobičajenog „udarnog“ transparenta. Nije , zapravo, na istočnoj tribini uopće bilo transparenata. Nije bilo nadaleko prepoznatljivog uzvikivanja slogana poput jedinstvenog – RI-JE-KA! Nije bilo, jer je Armada na ovaj svoj „tihi“ način, samo uz pljesak igračima nakon postignutih golova, odlučila još jednom upozoriti na nedopustivi incident nakon utakmice prvoga kola Rijeka-Slaven Belupo kada su navijači Rijeke na istočnoj tribini, bez ikakvog povoda s njihove strane, najprije krivo shvaćeni od „neupućenog“ zaštitara, a zatim i brutalno ispendrečeni i pošpricani suzavcem (među navijačima je bilo i male djece!) od interventne policije, sve zato jer je „netko“ krivo protumačio slavljeničko penjanje nekolicine mlađahnih navijača Rijeke na ogradu istočne tribine. I to nakon utakmice, dok se proslavljala pobjeda! Zbog toga su članovi Armade večeras bili posve tihi, a naposlijetku i prije kraja utakmice napustili Rujevicu.

No momčad na terenu je, i za Armadu, ponovno dala sve od sebe! Iako na početku utaimice nije mirisalo na „laku pobjedu“: ekipa novog prvoligaša Rudeša postavila se hrabro i u nekoliko početnih minuta utakmice pokušala iznenaditi Bijele.

U 3. minuti Havojić je potegnuo s 18 metara, no Sluga je bio spreman. Pokušali su gosti s još nekoliko brzih prodora po uglavnom desnom krilu. No time kao da su probudili Bijele: u 9. minuti u završnici brze akcije Mišić je pucao iz prve s 15 metara, ali pokušaj je bio neprecizan.

U 17. najveća prilika za Rijeku: Gorgon je sjajno iznio loptu sa svoje polovice, izbacio u kontru Gavranovića koji se sjurio sam prema golu. Gavranović nije htio biti nesebičan, gurnuo je loptu udesno za Kvržića koji je dolazio iz drugog plana, no branič gostiju Boreković je klizećim startom izbio loptu u korner.

U 23, ponovno Rudeš: brza kontra Havojića, ali Punčec je uspio izbiti loptu u korner. I onda, napokon, vodstvo Rijeke! U 25. minuti Gavranović je primio jednu loptu u kontri, ali umjesto da odigra za Gorgona sačekao je Kvržića koji je došao iz drugog plana i poentirao! Lakše se diše…

U 30. novi duel Havojić- Punčec: Havojić je u punom sprintu krenuo prema golu, ali Punčec se odlično postavio i odnio loptu. Rijeka je potom krenula u seriju napada po desnom krilu, uglavnom je lopta „u for“ išla Ristovskom, no igrači Rudeša su bili vrlo vješti u postavljanju zaleđa.

Sjeverna tribina ipak u prepoznatljivim bojama

No u 36. moglo im se obiti o glavu – Ristovski je odličnom okomitom loptom izbacio Gorgona, ali vratar Hendija je na vrijeme izašao i odnio loptu. U 43. Kvržić je sjajno prošao po desnoj strani i ubacio prizemnu loptu, Matei je pucao, ali lopta je od bloka završila u korneru. Nakon kornera najviši je bio Župarić, ali vratar Hendija dobro je reagirao.

Ipak, u pravom trenutku, novi gol za Rijeku! U zadnjoj minuti prvog poluvremena nakon slobodnog udarca Župarić je pucao glavom, lopta se od Punčeca opet odbila do braniča Rijeke čiji udarac nije uspio zaustaviti vratar Rudeša. Središnji branič Bijelih ovime se prometnuo u jednog od najboljih stijelaca Rijeke! Nakon presudnog gola Dinamu u finalu Kupa Hrvatske, zadnjoj utakmici prošle sezone, Župarić je zabio i na početku novoga prvenstva!

Drugo poluvrijeme ponovno bolje otvaraju gosti: u 48. Komšić je pucao iz okreta, ali Sluga je lako ukrotio udarac, u 49. greška obrane Rijeke, Havojić je ušao u kazneni prostor i snažno pucao, ali Sluga je sjajnom reakcijom spasio mrežu, a u 52. Turčin je ušao u kazneni prostor ali umjesto udarca pokušao je ubaciti pa je Ristovski izbacio loptu.

U 60. minuti Kvržića mijenja Vešović, a samo minutu kasnije šok na stadionu. Najprije je Gavranović u srcu kaznenog prostora gostiju „promiješao“ nekoliko braniča gostiju i potom pao – bez reakcije suca Bruna Marića. Gosti nakon te situacije kreću u kontru „tri na dva“, na žalost Bijelih izvode ju školski, besprijekorno, Lulić dodaje Aralici koji lijepim udarcem (uz malu „pomoć“ Punčeca) s nekih 14-15 metara trese mrežu nemoćnog Sluge. Gosti su ponovno otvorili“ utakmicu, no Bijeli ne žele „čuvati“ pobjedu već kreću po treći gol.

I trud se isplatio: u 79. minuti 3.1 za Rijeku nakon odlične akcije i udarca Gorgona kojeg je Mesarić spoveo u vlastitu mrežu. Gorgon je naime pobjegao obrani Rudeša i izbio sam pred gol. Uslijedio je ubačaj kojega je Mesarić pospremio u vlastitu mrežu.

U 87. Heber je pobjegao obrani Rudeša, njegov udarac se odbio od vratnice, a Gavranović je odbijanac pospremio u mrežu! Bilo je šanse i za 5:1, ali nakon kratkog flipera u kaznenom prostoru Rudeša minutu prije kraja Heber je potegnuo ali lopta je otišla pored gola.

A sada kreće “operacija Salzburg”!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari