KONFERENCIJSKA LIGA

Odlična Rijeka u Solunu ispustila pobjedu u zadnjoj sekundi, čeka nas “ludnica” na Rujevici!

Foto: Motionteam/PIXSELL

Nogometaši Rijeke remizirali su na gostovanju kod PAOK-a 1:1 u prvoj utakmici  play-offa Konferencijske lige. Rijeku je u vrlo povoljnu poziciju doveo Ivan Lepinjica sjajnim pogotkom u 33. minuti. U drugom dijelu utakmice ulogu junaka preuzeo je vratar i kapetan bijelih Prskalo!

PAOK – RIJEKA 1:1 (0:1)

SOLUN – Stadio Toumba. Prva utakmica 4. pretkola Konferencijske lige. Sudac: Jérôme Brisard (Francuska)

Strijelci: 0:1 Lepinjica (33), 1:1 Niko Galešić 90’+4′ (ag)

PAOK: Paschalakis, Soares (od 31′ Taylor), Varela, Crespo, Vieira de Freitas, Kurtić, Schwab, Živković (od 72′ Murg), Biseswar (od 72′ Koutsias), El Kaddouri, Swiderski.

RIJEKA: Prskalo, Galović, Krešić, Escoval, Tomečak (od 72′ Bušnja), Gnezda Čerin (od 76′ Liber), Lepinjica, Pavičić, Vukčević (od 76′ Galešić), Ampem, Abass (od 90′ Obregon)

Foto: Motionteam/PIXSELL

Nogometaši Rijeke još su jednom junačkom izvedbom na teškom gostovanju u Solunu izborili vrlo dobar, “aktivan” rezultat pred uzvratnu utakmicu 4. pretkola Konferencijske lige koja će se igrati na Rujevici!

Foto: Motionteam/PIXSELL

Najvažniji trenutak utakmice dogodio se u 33. minuti kada je Rijeka povela 1:0.

Biseswar je na svojoj polovici nepotrebno izgubio loptu, uzeo ju je Čerin, dodao Lepinjici, a ovaj s nekih 20-tak metara uputio loptu po travi prema golu kojeg je čuvao odlični Paschalakis! Vratar domaćih bio je nemoćan, snažno i precizno udarena lopta zakoprcala se u desnom donjem kutu domaćeg vratara.

Foto: Motionteam/PIXSELL
Foto: Motionteam/PIXSELL
Foto: Motionteam/PIXSELL
Foto: Motionteam/PIXSELL

Rijeka se nakon 15-tak minuta pritiska domaćih odlično snašla, othrvala napadima PAOK-a i krenula s napadima koji su obećavali. Rezultat takvog prostupa i odnosa snaga bilo je i vodstvo gostiju, premda su se Riječani morali svim snagama “hrvati” s fizički nadmoćnijim igračima PAOK-a koji su imali i znatnu prednost u posjedu lopte, pogotovo u drugom poluvremenu koje je gotovo u cijelosti odigrano na polovici Rijeke.

Foto: Motionteam/PIXSELL

U tom drugom dijelu utakmice ulogu junaka preuzeo je vratar i kapetan bijelih Prskalo! Obranio je Prskalo nekoliko vrlo teških lopti upućenih i izvan i unutar šesnaesterca, a bio je vrlo siguran i na nebrojenim visokim loptama koje su sijevale prema njegovim vratima sa svih strana.

Nažalost, pokleknuo je u doslovno posljednjim sekundama utakmice! Bio je to zadnji ubačaj pred vrata gostiju, lopta je pogodila Galešića i od njega se odbila u mrežu…

Dinamično prvo poluvrijeme

Prvi trenutak koji valja izdvojiti je snažan udarac Živkovića s 25 metara u devetoj minuti, lopta je otišla pored gola.

Domaćin je nastavio pritiskati, ali iduću priliku imala je Rijeka u 17. minuti.

Vukčević je ubacio s lijeve strane, lopta je došla do Tomečaka koji je pucao isprve s 20 metara. Lopta se odbila od bloka i umalo prevarila vratara PAOK-a koji je u posljednjem trenutku spasio svoju mrežu!

Foto: Motionteam/PIXSELL

U nastavku valja izdvojiti i udarac Ampema (22′) koji je otišao pored gola, te nekoliko ubačaja PAOK-a koje su izabranici Gorana Tomića otklonili.

PAOK je ponovo prijetio u 26. minuti. Novi opasan udarac Kurtiča s dvadesetak metara otišao je pored gola.

Foto: Motionteam/PIXSELL

PAOK je ponovo prijetio u 39. minuti, novi opasan udarac Swiderskog od bloka je završio u korneru.

U 45. minuti Swiderski se našao u sjajnoj situaciji, udarac je išao u ruke Prskala.

PAOK bolji u nastavku

PAOK je krenuo odlučno u nastavku. Nekoliko uzastopnih kornera kulminirali su udarcem Swiderskog se ponovo našao u sjajnoj situaciji, ali novi udarac otišao je pored gola. Swiderski je u 53. minuti ponovo probao s 18 metara, ali opasna ljevica ovoga puta nije bila precizna. Prskalo je lako ukrotio udarac.

Foto: Motionteam/PIXSELL

Krešić je u 54. minuti odličnom reakcijom očistio jedan udarac u pet metara, a u tim trenucima PAOK je dao sve prema naprijed. U 61. minuti nova akcija domaćina i udarac Kurtiča, lopta je ponovo otišla pored gola. U 62. minuti i Živković je okušao udarac, Krešić je blokirao pokušaj ispred Prskala.

Foto: Motionteam/PIXSELL

U 69. minuti velika gužva u kaznenom prostoru Rijeke, Vukčević je na kraju izbio loptu s gol crte, a uskoro je Kurtič bio u novoj sjajnoj prilici ali udarac ponovo nije bio precizan.

U 81. nova prilika za domaćina, ali Swiderski je pucao glavom preko grede. U 89. minuti ubačaj u pet metara, Galešić je najbrži i spašava gol. Nakon kornera novi udarac i sjajna reakcija Prskala, ali PAOK je ipak u sudačkoj nadoknadi stigao do vrijednog gola.

Foto: Motionteam/PIXSELL

Foto: Motionteam/PIXSELL
Foto: Motionteam/PIXSELL
Foto: Motionteam/PIXSELL
Foto: Motionteam/PIXSELL
Foto: Motionteam/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari