TEŠKA BITKA

ODLUKA U PRODUŽECIMA! Na kišnoj Rujevici u tijeku velika borba za play-off Europske lige!

Pixsell/HNK Rijeka

Nad Rujevicu se negdje od 80. minute spustio snažan pljusak kiše, nogomet je postalo gotovo nemoguće igrati! U produžecima će igračiam i jedne i druge momčadi biti izuzetno teško…

RIJEKA – KOLOS 0:0 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 3. pretkola Europske lige. Sudac: Tiago Martins (Portugal). Bez gledatelja.

Strijelci: –

RIJEKA: Nevistić, Capan, Velkovski, Smolčić, Tomečak, Pavičić, Čerin, Štefulj, Lončar, Murić, Andrijašević.

KOLOS: Volynets, Kravchenko, Gavrysh, Petrov, Novak, Yemets, Smyrnyi, Bogdanov, Zadoya, Antyukh, Lysenko.

Iako s prilično izmijenjenom postavom uslijed izostanka većeg broja igrača zbog korone, odlaznih transfera, ozljeda, loše forme…, momčad Rijeke predstavila se u prvom poluvremenu utakmice 3. pretkola Europske lige u vrlo solidnom izdanju! Istina, nije Rijeka stvorila mnoštvo stopostotnih prilika za gol, ali su izabranici Simona Rožmana od prvog sučevog zvižduka nametnuli autoritet na travnjaku kako to i mora učiniti domaća momčad.

Trener bijelih Simon Rožman, djelomično zbog rotacije a djelomično i zbog grešaka igrača posljednje linije u posljednjim utakmicama Rijeke, na klupi je ostavio Galovića i Escovala, a prednost su dobili Capan i Smolčić. U vrhu napada Čolakovu ulogu morali su naizmjence ispunjavati Andrijašević i Murić, dok je tek pridošli Kulenović priliku čekao s klupe.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ulozi u ovoj utakmici, s obje strane, bili su jako visoki pa se s obzirom na važnost utakmice igralo čak i više napadački i otvoreno no što bi se očekivalo – promašili su oni koji su očekivali “šahovsku partiju” trenera na zelenom travnjaku.

Rijeka je odmah krenula prema vratima gostujućeg vratara Volynets. Već u 4. minuti Štefulj je ubacio iz slobodnog udarca, obrana gostiju kratko je odbila lopta. Čerin je pokušao volej iz prve, no lopta je otišla daleko iznad gola.

U 6. minuti Andrijašević je proigrao Murića koji je ušao iz drugog plana, pokušao je udarac iz teškog kuta i izborio korner. Uslijedilo je razdoblje igre u kojem su Riječani u kratko vrijeme izborili četiri kornera za redom.

U 13 minuti nakon ubačaja iz kuta vratar Kolosa izbio je loptu, Čerin je pucao iz prve s ruba 16 metara i malo je nedostajalo da lopta završi u mreži, ali lopta je pogodila Capana i otišla malo pored gola.

Dvije minute kasnije Murić je lukavo ubacio iz kornera, bio je to direktan udarac u gol, ali vratar Volynets bio je spreman na taj lukavi pokušaj Murića.

U 17. minuti Andrijašević je primio loptu na rubu kaznenog prostora i okrenuo se prema golu izborivši se za dobru poziciju. Ipak, umjesto udarca Andrijašević je tražio neko drugo rješenje i prilika je propala.

U 24. minuti sličan slučaj nepotrebnog pokušaja proigravanja: jedna loša reakcija ukrajinske obrane otvorila je priliku Muriću u kaznenom prostoru Rijeke, ali umjesto udarca pokušao je proigrati Andrijaševića i propala je sjajna prilika!

Negdje od 30 minute igrači ukrajinske momčadi polako su se oslobodili i u nekoliko navrata stigli pred gol Rijeke. U 33. opasan ubačaj s lijeve strane, Antiukh je bio blizu lopte, ali Velkovski je uspio izbiti loptu u korner. U 39. Smurniy je povukao loptu, stigao na 20 metara od Nevistića, ali njegov je udarac, srećom, otišao preko gola!

I konačno, dvije minute prije kraja prvog dijela utakmice velika prilika za goste! Nakon ubačaja, gosti su uspjeli vratiti loptu u srce kaznenog prostora, ali Novak nije dobro reagirao u odličnoj situaciji pred golom Rijeke prebacivši vrata koja je branio Nevistić.

U drugi dio utakmice krenulo se nešto lošije s obje strane – tempo je pao, a greške u dodavanjima odnosno primanjima lopte postale su sve češće pa se i igra prilično rascjepkala.

U 57. minuti  Pavičić je lijepo prošao, nakon što mu se lopta sretno odbila, ali udarac je završio u rukama vratara Kolosa. Samo minutu kasnije brza kontra Kolosa, lopta je došla do Bogdanova na 20 metara, ali udarac nije bio precizan.

U 70. minuti umjesto vrlo dobrog Pavičića ulazi Kulenović, Rožman mijenja formaciju i kreće po pobjedu. Kulenović mu je umalo u samo par minuta zahvalio na povjerenju!

U 73. minuti Kulenović je ostao sam, ali umjesto glavom pogodio je loptu ramenom i lopta je otišla preko gola. U 78. Kulenović je sjajno pobjegao po lijevoj strani, ali dodavanje je završilo iza leđa Andrijaševića.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Od 80. minute na Rujevicu se spustio pravi riječki pljusak kiše, i utakmica je poprimila dodatnu dimenziju opstanka igrača na nogama na mokrom i skliskom travnjaku!

Kako su se bližile zadnje minute utakmice, bilo je sve izvjesnije da će se odluka o pobjedniku donijeti u produžecima ili čak u raspucavanju penala.

U zadnjoj minuti regularnoig dijela utakmice Ukrajnici su mogli matirati i šokirati Rijeku!

Velkovski je izgubio loptu, sijevnula je akcija po lijevoj strani. Uslijedio je ubačaj, Seleznyov je ostao na pet metara pred golom Rijeke, ali napadač Kolosa prebacio je loptu preko gola!

Odluka o pobjedniku ipakć će pasti u produžecima ili u raspucavanju penala!

Foto: HNK Rijeka

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari